1924 Bourbon Barrel Double Black Cabernet Sauvigno

1924 Bourbon Barrel Double Black Cabernet Sauvigno

14,53 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
1924 Bourbon Barrel Double Black Cabernet Sauvigno
Merk
Wijnhuis
1924
Verkoopeenheid
Fles 75 Milliliter
Productnummer
0890344
Amerika - Californië
Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage: 15,0%
Krachtig
Soepel
Vol
Intens
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
1924, het hart van de Amerikaanse Drooglegging, maar ironisch genoeg ook de oprichting van Delicato Family Wines. Het verhaal gaat dat men enkel druiven verkocht aan vrienden en buren en er geen wijn van maakte. Deze rode wijn laat zien hoe mooi de Amerikaanse wijnen zijn, want dit is echt het paradepaardje van wijnhuis 1924. Het wijnhuis en wijngaarden staan in het midden van Californië om precies te zijn in Lodi. Daar groeien de Cabernet Sauvignon druiven sinds 1924 en maakt het wijnhuis echt de allerbeste wijnen. Het is niet groot, daarom zijn alle wijnen van 1924 gelimiteerd en dat wordt ook aangeven op het etiket "limited edition". Met deze wijn wil de wijnmaker laten zien hoe mooi zijn regio is en dat er voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Na vele onderzoeken en vooruitgangen is het wijnhuis 1924 inmiddels uitgegroeid tot één van de bekendste in de regio Lodi. Vooral de zachtheid en kracht is iets wat deze wijn bekend heeft gemaakt. Als de druiven zijn geperst wordt de gehele wijn gelagerd op eiken houten vaten die eerst zijn gebruikt voor het maken van Whisky. Deze techniek is echt uniek en eigenlijk nog nooit eerder vertoond. Natuurlijk gebruikt dit wijnhuis vaten waarin de Amerikaanse Bourbon Whisky is gelagerd om zo de Amerikaanse traditie hoog te houden. Wij waren eerste instantie even verrast maar na het open maken van deze rode fles wijn zijn we verkocht. Als de kurk uit de fles is ruiken we direct indrukken van zwarte bessen, toast, vanille en room boter. Onze zintuigen zijn geheel geprikkeld en we nemen een groot glas en schenken deze donker rode wijn in. Het bijna zwarte sap is een ware sensatie in je glas maar daar blijft het niet bij. In de geur noteerden wij indrukken van zwart fruit, pruimen, warme kruiden en wat butterscotch. De smaak is eveneens een plaatje, de tong wordt gestreeld met nuances van zwart fruit maar ook tonen van het Bourbon vat, zoals toast, caramel en wat butterscotch. Achter op de tong geeft deze 1924 Double Black Bourbon Barrel Aged indrukken van lichte kruiden en wat ceder hout wat alles compleet maakt. De afdronk is zacht met veel power, en terug kerende smaak indrukken. Wat een feest is dit zeg!
Ingrediënten

Contains SULFITES

Allergenen
  • Zwavel
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag