1924 Port Barrel Pinot Noir

1924 Port Barrel Pinot Noir

14,53 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
1924 Port Barrel Pinot Noir
Merk
Wijnhuis
1924
Verkoopeenheid
Fles 75 Milliliter
Productnummer
0890336
Amerika - Californië
Pinot Noir
Alcoholpercentage: 15,0%
Fruitig
Elegant
Rond
Vol
Zacht
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
Het 18e amendement zal bij weinig wijndrinkers een lampje doen laten branden. Echter is zij enorm belangrijk voor een ieder die regelmatig een glas wijn drinkt. Dit amendement was de basis voor de drooglegging in Amerika gedurende de jaren 20. In deze tijd was het verboden om alcohol de produceren, vervoeren of de verkopen. Echter, met zoveel dingen die verboden zijn, ontstond er een levendige ondergrondse handel. Vaten werden smokkelwaar; druiven waren kostbaar. In het midden van de drooglegging werd wijnhuis 1924 opgericht, als protest tegen de bemoeizucht vanuit Washington DC. Wijnhuis 1924 vestigde zich in, ja juist, 1924 in Lodi. Deze stad is gelegen op ongeveer anderhalf uur rijden ten oosten van de bruisende stad San Francisco. In de jaren 20 werd de potentie van dit gebied al gezien. De kracht van Lodi is het klimaat. De zonovergoten dagen in combinatie met de frisse nachten, zorgt voor een top kwaliteit druiven. Sinds enkele jaren heeft 1924 ook diverse wijngaarden met de eigenwijze Pinot Noir aangeplant. Wijnhuis 1924 is al sinds haar oprichting tegendraads, wat haar geen windeieren heeft gelegd. Mede dankzij de onconventionele productiemethoden van 1924, is deze 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir een bijzonder glas rode wijn. Na de oogst op de wijngaarden rondom Lodi begint het unieke proces van 1924. De wijn wordt, zoals normaal, gefermenteerd. Echter wordt de wijn daarna te rijpen gelegd op houten vaten. En dit zijn niet zomaar houten vaten, het zijn vaten waar eerst port in heeft gezeten. Dit zorgt voor een zeer uniek smaakpalet. Uitmuntend en onvergelijkbaar. Je ruikt duidelijke nuances van port, maar ook iets van donker fruit en chocolade. De smaak is weergaloos, onovertroffen. Je proeft fijne bramen, stevige cacao en uitgesproken kruiden. In de afdronk van deze 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir ontdek je een stevige toets geroosterd eikenhout.
Ingrediënten

Contains SULFITES

Allergenen
  • Zwavel
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag