Feestelijke borrelplanken

Een goedgevulde borrelplank mag natuurlijk niet ontbreken op de borrelkaart. Toch komt er bij het maken van borrelplanken nog wel het één en ander kijken. Want hoe creëer je nou zo’n perfecte plank? En belangrijker nog, hoe maak je er voldoende marge op? Wij bespreken 5 belangrijke punten om op te letten voor het creëren van een borrelplank waar jouw gasten nog lang over napraten!

Zorg voor afwisseling

Bij het maken van borrelplanken waar jouw gasten niet over uitgepraat raken, is variatie key! Denk aan een mooie mix van kaas, vlees, vis en vega, maar ook aan een afwisseling in warme en koude hapjes. Zorg daarnaast voor verschillende smaken, die elkaar complementeren, zoals zoet met zout en hier en daar een zuurtje. Ook is het interessant om op de borrelkaart de keuze aan te bieden uit verschillende soorten planken. Denk aan een typische Hollandse plank met diverse kazen of worst, een luxe plank met vis of juist een verrassende vegan variant. Zo heb je voor ieder wat wils!

Marge maken op je borrelplanken

Natuurlijk is een goed gevulde borrelplank een feest om aan je gasten te serveren, maar let wel op de marge. Door alle losse ingrediënten bij elkaar loopt de prijs al snel op. Net wat plakjes zalm of bitterballen te veel en de plank is al niet meer winstgevend – en dat is natuurlijk zonde! Zorg daarom altijd dat je bij het maken van je borrelkaart de borrelplanken goed door calculeert.

Uitgelichte Borrelplanken

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Maak er een beleving van

Natuurlijk wil het oog ook wat! Daarom is bij het maken van onweerstaanbare borrelplanken de presentatie het halve werk. Dat begint natuurlijk bij het plateau zelf. Heb je een high beer arrangement op de kaart staan? Kies dan voor een borrelplank van robuust hout. Bestaat jouw borrelplank juist uit unieke gerechten of Aziatische hapjes? Kies dan voor een originele presentatie met bijvoorbeeld een Janpanse bento box als borrelplank.

 

Op de juiste manier assembleren

Het succes van je borrelplank is niet alleen afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, maar ook van waar je deze plaatst. Als je voor het maken van je borrelplanken producten gebruikt met een sterke smaak, wil je niet dat de volledige plank hiernaar smaakt. Dus serveer je een plank met een brede mix aan hapjes, zoals een mediterrane borrelplank, zorg dan dat je bepaalde producten niet naast elkaar legt. Leg bijvoorbeeld gerookte zalm niet naast de charcuterie. Zo zorg je ervoor dat alles goed op smaak blijft en jouw gasten optimaal genieten van alle hapjes op de plank.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Producten voor je borrelplank

Opvullen met koolhydraten

Om ervoor te zorgen dat je marge hoog blijft, is het belangrijk om koolhydraten toe te voegen aan de plank. Op deze manier voeg je volume toe aan de borrelplank en over het algemeen zijn dit goedkopere ingrediënten. Serveer je bijvoorbeeld een borrelplank met vis? Vul deze dan aan met brood of crostini’s. Of breid je kaasplateau verder uit met een bruschetta of amandel- en vijgenbrood.

Toe aan een frisse wind door de borrelkaart of wil je graag meer inspiratie ontvangen voor het maken van verrassende borrelplanken? Het culinair team van Hocras denkt graag met je mee!  

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag