Aspergeseizoen gestart

Datum: 28 maart 2019
Aspergeseizoen gestart

Afgelopen weekend is het aspergeseizoen 2019 geopend. De Hollandse asperges zijn sinds vorige week ook weer volop verkrijgbaar bij Hocras. Tijd om het witte goud weer op het menu te zetten!

De asperge is een bijzonder populaire seizoensgroente en laat zich serveren in verschillende variaties. Serveer de klassieke variant met ei, ham en krieltjes, serveer als aspergesoep of ga voor een eigentijdse salade met gefermenteerde asperges en gerookte zalmforel. Fermenteren is een van de oudste manieren om voedsel te bewaren en momenteel weer helemaal hot! Het serveren van gefermenteerde asperges vergt wat voorbereidingstijd, maar is het wachten zeker waard. Lees hieronder hoe je asperges kunt fermenteren.
 

Salade-gerookte-forel_v.jpgRecept voor gefermenteerde asperges (een maand voor serveren voorbereiden)

1 Was de groene asperges, schil de witte en verwijder de harde uiteinden.
2 Breng de wijnazijn met water aan de kook en kook hier de asperges maximaal 3 minuten in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3 Was, droog en hak de peterselie. Snij 2 à 3 teentjes knoflook en meng deze met de olijfolie, zout en de gehakte peterselie.
4 Zet de asperges rechtop in een weckpot, giet de olie erbij en zet de gesloten weckpot ongeveer 1 maand weg op een koele, donkere plaats.