Hocras naar Almere

Datum: 06 januari 2020
Hocras naar Almere

Hocras gaat zich focussen op de groei van de online bezorggroothandel en een nieuwe online bezorgdienst voor onze zelfbedieningsklanten. 
Meld je nu aan voor onze bezorgdienst!

Verandering van markt en klantengroep
De markt om ons heen is snel aan het veranderen, nieuwe kanalen ontwikkelen zich en ook de wensen van klanten veranderen. Er worden andere eisen gesteld en er zijn andere verwachtingen.
 
De trend van online bezorging speelt ook in onze sector een steeds grotere rol. Dat zien we ook terug in de stijgende cijfers van onze bezorgtak. In deze lijn zien we ook dat de omzet in de zelfbediening steeds meer onder druk is komen te staan.
 
Als gevolg van deze marktontwikkelingen is er wat ons betreft dan ook geen toekomst meer voor het segment zelfbediening. Daarom hebben we besloten hiermee te stoppen en ons volledig te gaan richten op bezorging.
 
In 2018 is daarom onze bezorggroothandel reeds verhuisd naar een speciaal daarvoor ingericht modern logistiek centrum in Almere. Gekozen is voor Almere vanwege de gunstige ligging voor het vrachtverkeer en het gemakkelijk kunnen beschikken over extra arbeidskrachten.
 
Sluiten van de locatie Bussum en start van een nieuwe online bezorgservice
Meegaan met de huidige marktontwikkelingen heeft voor ons als gevolg dat na 45 jaar Hocras Bussum haar deuren sluit. We kunnen ons voorstellen dat het net zo vreemd is voor de vaste klanten als voor ons; Hocras zelfbediening in Bussum is er straks niet meer!
Uiteraard willen wij onze klanten blijven bedienen. We bieden dan ook de mogelijkheid aan de bestellingen online bij Hocras te doen. We komen ze graag in de regio ’t Gooi aan huis bezorgen. Geheel volgens de nieuwe trend.
Meld je nu aan voor onze bezorgdienst!
 
Start uitverkoop
Met ingang van donderdag 9 januari start de pré-sale uitverkoop in Bussum.
Het specifieke zelfbedieningsassortiment in Bussum gaat dan in de uitverkoop.
Vanaf 15 januari start de grote uitverkoop en is de locatie in Bussum éénmalig voor een korte periode voor iedereen toegankelijk. Aansluitend gaat de locatie in Bussum dicht.
 
Hocras verhuist verder naar Almere
Naast de bezorggroothandel zullen ook de verssnijderijen en productie afdelingen op termijn naar Almere verhuizen. We gaan gelijktijdig een nieuw diepvriesmagazijn bouwen in Almere. Doel is alles op één locatie te hebben. Van de nu circa 140 werkzame medewerkers op de locatie in Bussum kunnen er 100 naar Almere. Voor de overige 40, hoofdzakelijk zelfbediening gerelateerde medewerkers, is helaas ontslag aangevraagd.
 
De vrijgekomen locatie in Bussum zal worden herontwikkeld.