American veggie cheeseburger met krokante uienringen
4 couverts
25 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 4 st brioche
- 4 st vegetarische hamburger
- 1/4 krop little gem
- 4 plakken chedder cheese
- 120 gr tomaten
- 40 gr rode uien
- 80 gr uienringen (12 st)
- 80 gr nacho tortillachips
Mayonaise:
- 60 ml mayonaise
- 12 gr tomaten Ketchup
- 6 ml sriracha chilisaus
- 1 ml azijn
Jar:
- ½ krop little gem sla
- 80 gr huisdressing
Salademix:
- 20 gr komkommer
- 15 gr tomaten
- 3 gr gesnipperde ui
- 1 gr koriander
- 1 ml limoensap
- zout
Bereidingswijze
- Bak de bevroren hamburgerbolletjes ca. 5 minuten af in de oven op 180°C en laat afkoelen.
- Laat de burgers ontdooien en gril hier om en om een ruitje op.
- Snij, was en droog de little gem sla, snij de ui in ringen en de tomaat in plakken.
- Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayonaise.
- Bak de gepaneerde uienringen krokant in de olie of de airfryer en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij de tomaat en komkommer in brunoise en hak de koriander fijn. Meng alle ingrediënten en voeg naar smaak zout en limoensap toe.
- Vul de jars laag voor laag met little gem sla, salademix en sluit af met de dressing.
Bordopmaak
- Snij de hamburgerbolletjes openen bestrijk deze met de sriracha mayonaise.
- Leg hier de little gem sla, uienringen, tomatenplakken, de gegrilde hamburger, de cheddar kaas en tot slot de bovenkant van het bolletje er op.
- Prik hier een steakmes in en zet de broodjes bovenop de jars. Plaats de jars op een bord of plank, doe de gefrituurde uienringen om het steakmes en verdeel de nachochips rondom.
Bestel ingrediënten