Asian Fish & Chips met verse kabeljauw en gefrituurde bessenwier
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauw
- 100 gr Aziatische battermix
- 100 ml water
- 2 gr sesamzaad zwart
- 2 gr sesamzaad wit
- 2 gr sesamzaad wasabi
- 5 gr bessenwier
- 2 gr algenpoeder
- 3 gr gemarineerde enoki
- 1 st limoen
- 4 st wasabi crackers
- 35 gr wakame
- 45 gr Japanse mayonaise
- 400 gr aardappel
- 5 gr furikake kruiden
- 2 gr sesamolie
- 2 st eetbare bloemen
- 3 takjes afilla cress
Bereidingswijze
- Schil de aardappel en haal hem over de spiromat zodat je lange mooie slierten krijgt. Frituur ze in de gewenste vorm totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Meng de Aziatische battermix met water en de sesamzaadjes. Snijd van de kabeljauw mooie reepjes en haal die door de battermix. Frituur deze vervolgens 3 minuten.
- Haal de bessenwier door het tempurameel en frituur deze eveneens krokant.
- Dresseer het mooi op een bord en garneer het af met de algenpoeder en de eetbare bloemen.
Bestel ingrediënten