Campania Felix

Italiaanse Buffelmozzarella van topkwaliteit!

Buffelmozzarella uit Campania DOP 

De familie Parente kweekt al meer dan een eeuw in Grazzanise, vlak boven Napels, waterbuffels en verandert hun melk in delicate en fijne mozzarellakaas. Op een oppervlakte van ongeveer 200 hectare die wordt gebruikt voor landbouw- en technische doeleinden, genaamd ‘Agrozootecnica Marchesa’ kweekt men waterbuffels en maakt men buffelmozzarella. Het doel van het bedrijf is om de traditie van het fokken van waterbuffels en moderne foktechnieken samen te brengen. Altijd met respect voor het milieu en het welzijn van de dieren. De buffels hebben volop de ruimte in de weide. Dit omdat een goed grootgebracht dier erg productief is. Inmiddels heeft Campania Felix een eigen kudde van 800 buffels. De buffelmelk van de eigen kudde is het onmisbare startpunt om buffelmozzarella van hoge kwaliteit te verkrijgen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Buffelmozzarella DOP

Zeker bij kleinschalige productie, zoals ook bij ook Campania Felix, heeft iedere maker van buffelmozzarella een specifieke herkenbare smaak voor de echte kenners! De Italiaanse buffelmozzarella heeft een gladde vliesdunne huid. De inhoud heeft een gelaagde luchtige structuur (vers) die naarmate de rijping doorzet steeds fijner wordt tot een egale luchtige structuur ontstaat.

Campania Felix buffelmozzarella DOP

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De basis voor een heerlijke insalata caprese

De mozzarella di bufala Campana (POD/DOP-vignet staat op de verpakking) dient 100% buffelmelk te bevatten. Traditioneel wordt buffelmozzarella meestal gegeten met tomaat, basilicum en fijne olijfolie (insalata caprese), maar er is een grote hoeveelheid recepten waar buffelmozzarella in verwerkt kan worden; in amuses, salades, pizza’s, voorgerechten en hoofdgerechten.

Enthousiast geworden over de buffelmozzarella? Onze verkopers staan je graag te woord. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag