Castel Mimi Cucoanele Classic Collection

Castel Mimi Cucoanele Classic Collection

9,29 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Castel Mimi Cucoanele Classic Collection
Merk
Wijnhuis
Castel Mimi
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891110
Moldavië
Pinot Gris Riesling
Alcoholpercentage: 13,0%
Fris
Fruitig
Elegant
Rond
Droog
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Al jaren wordt Castel Mimi gezien als beste wijnhuis van Moldavië. Het staat zelfs in de top 15 mooiste wijnhuizen ter wereld. Het wijnhuis is opgericht door Constantin Mimi, de laatste gouverneur van Bessarabia en één van de vooraanstaandste wijnmakers en politica van de 20ste eeuw. De Classic Collection combineert traditie met innovatie om een zo hoog mogelijk kwaliteit wijn te produceren waar complexiteit, aroma's, en diepte toonaangevend zijn. Cucoanele - zo noemde men de vrouwen van de Bojaren. Door hun pompeuze kleding en vaak buitenlandse afkomst (Constantin Mimi en zijn zusters waren Grieks, terwijl zijn vrouw, Gulzade, Armeens was) werd de adel van Bessarabië door de autochtone bevolking vaak gezien als een allogeen element. Gezien dit historische detail besloten ze een blend te maken van Riesling en Pinot Gris, twee van de meest elegante internationale rassen, die hun tweede thuis hebben gevonden op Moldavische bodem. Een tarwekleurige wijn met lichtgroene reflecties. Hij begint met zoete bloemenaroma's. De smaak biedt sappige sensaties van appel en peer, met een lichte citrustoets. Hij heeft een ronde en volle body. De nasmaak is complex en houdt lang aan.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag