De juiste rijst voor jouw risotto gerecht

Risotto is natuurlijk afkomstig uit de Italiaanse keuken, maar staat tegenwoordig in vrijwel ieder restaurant op de kaart. Niet zo gek, want met deze rijstsoort kun je alle kanten op. Zo bereid je er een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht van, maar is het ook ideaal als onderdeel van een ander gerecht of als extra toevoeging op de menukaart.

 

Heb jij ook risotto op de kaart staan of ben je van plan dit gerecht toe te voegen aan je menu? Dan is het wel belangrijk dat je weet welke soort je moet kiezen. Er zijn namelijk redelijk wat verschillende soorten risotto rijst verkrijgbaar met ieder een eigen identiteit. Ook vraagt elke soort weer om een andere bereidingswijze. Daarom lichten we hieronder de drie meest bekende soorten voor je uit.

 

Arborio

De Arborio is de meest verkochte risotto soort. Deze neemt tijdens het koken snel het vocht op en heeft een licht kleverige structuur. Hierdoor is deze soort uitermate geschikt voor risotto gerechten met een volle en romige smaak.

 

Carnaroli

Carnaroli risotto is de wat luxere variant op Arborio. Dat komt doordat de oplage van deze rijst in productie een stuk minder en daardoor dus exclusiever is. Ook heeft deze soort een net iets grotere korrel ten opzichte van de rest wat een mooier kookproces oplevert. De Carnaroli rijst levert een iets nattere en minder kleverige risotto op.

 

Wil jij je als ondernemer of chef kok graag onderscheiden met een mooi risotto gerecht op de kaart? Dan is het dus van belang dat je hier de juiste soort rijst voor kiest. Bij Hocras vind je daarom een rijk assortiment aan verschillende soorten risotto rijst. Zo vind je altijd een geschikte variant om jouw gerecht naar een nog hoger niveau te tillen!

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag