Diez Siglos Barrel Fermented Verdejo Limited Edition

Diez Siglos Barrel Fermented Verdejo Limited Edition

9,71 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Diez Siglos Barrel Fermented Verdejo Limited Edition
Merk
Wijnhuis
Diez Siglos
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0880741
Spanje - Rueda
Verdejo
Alcoholpercentage: 13,0%
Elegant
Rond
Droog
Intens
Houtgelagerd
Duurzaam
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
Deze houtgelagerde Verdejo is zeer speciaal. Van deze wijn worden slechts 3.100 flessen geproduceerd waarvan wij er slechts enkele mogen importeren. Diez Siglos is een wijnhuis opgericht in 2009, als een samenwerking tussen 65 verschillende wijnboeren uit de regio Rueda. Alle boeren hebben jarenlange ervaring met de druif die het meest voorkomt in de streek: Verdejo. Naast de gedeelde productie zijn alle 65 boeren gedeeld eigenaar van het wijnhuis. De naam Diez Siglos betekent 'tien eeuwen' en komt voort uit de historie van de Verdejo-druif: tien eeuwen lang komt deze al voor in de regio Rueda. De kleine wijngaard van 1 hectare, genaamd Finca la Coma Alta, ligt vol met kiezels en een ondergrond van zand. De kiezels vangen overdag warmte op en geven 's avonds restwarmte af zodat de druiven doorrijpen. De bodem is rijk aan ijzer, maar slaat weinig water op waardoor de stokken diep de grond in groeien om aan hun voedingsstoffen te komen. Dit zorgt voor reflectie van mineraliteit in de wijn. De wijnstokken zijn gemiddeld 48 jaar oud. Wijnmaaksters zijn Noelia Santamaria & Laura Rubio, die samen 3100 flessen hebben kunnen produceren. De winters zijn lang en koud met extreme temperaturen, sneeuw en vorst. In de zomer is het overdag erg heet en droog, 's Nachts nemen de temperaturen af, wat zorgt voor een mooi contrast. Dit temperatuurverschil zorgt voor een behoudt van frisse zuren in de druiven. Vinificatie Druiven worden handmatig geoogst waarna zij een gekoelde persing krijgen met een hele korte schilmaceratie. Fermentatie vindt plaats in nieuw Frans eiken vaten waarna de wijn een jaar in dezelfde vaten rijpt. Hierna volgt de filtratie met keramisch cross-flow (over i.p.v. door het) filter, waarna er wordt gebotteld en de wijn nog een jaar op fles rijpt.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag