Du Toitskloof Nebbiolo

Du Toitskloof Nebbiolo

10,71 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Niet op voorraad
Du Toitskloof Nebbiolo
Merk
Wijnhuis
Du Toitskloof
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890534
Zuid-Afrika - Breede River Valley
Nebbiolo
Alcoholpercentage: 14,0%
Krachtig
Rond
Levendig
Zacht
Intens
Duurzaam
Boervriendelijk
Productomschrijving Wijnomschrijving
Een bijdrage leveren aan een betere wereld en tegelijkertijd een heerlijk glas wijn drinken? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo'n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten. Er worden bij Du Toitskloof vele soorten druiven verbouwd, waaronder ook de Nebbiolo druif, die normaliter voornamelijk verbouwd wordt in het noorden van Italië. De naam van deze soort komt van 'Nebbia', wat mist betekend. De mistige condities en bodems van de West Kaap zijn uitermate geschikt voor dit ras. De wijn wordt 24 maanden gerijpt op Frans eiken. Deze diep gekleurde, rondborstige wijn heeft een verleidelijk bouquet met tinten van violen, gecombineerd met een vleug van vanille. Een wijn met ongekende gebruiksmogelijkheden, uitermate geschikt om te genieten op zijn eigen, danwel een perfecte begeleider bij pastagerechten en uiteenlopende smaakvolle kazen.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag