Gebakken kabeljauw met ravioli van scampi en een crème van pastinaak
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauw loin
- 4 st ravioloni scampi
- 120 gr groene asperges
- 240 gr groene kool
- 120 gr sous-vide bospeen
- 80 gr sous-vide prei
- 1 bakje sakura cress
- 1 bosje waterkers
Pastinaak crème:
- 200 gr pastinaak
- 100 ml room
- 50 gr roomboter
Kreeftensaus:
- 400 ml kreeftenfond
- 100 ml room
- 50 gr boter
- 5 ml basilicum olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de groene kool in julienne en stoof deze beetgaar.
- Schil de pastinaak en snijd deze in gelijke stukken. Kook de pastinaak vervolgens gaar in water met zout.
- Giet het water af en laat de pastinaak kort droog stomen. Draai het hierna glad in de keukenmachine en voeg hier roomboter en koksroom aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Zet de kreeftenfond op en kook deze in tot 300 ml. Voeg hierna de room en boter toe. Verhit de fond vervolgens, maar laat het niet koken. Voeg naar smaak eventueel nog peper en zout toe.
- Schil en kook de groene asperges.
- Snijd de bospeen door de helft en gril deze. Rooster de prei op de BBQ of in de pan.
- Kook de ravioli in ruim water af met een snufje zout.
- Bak de kabeljauw krokant op de huid en gaar deze eventueel verder in de oven.
Bordopmaak
- Leg in het midden van het bord de gestoofde groene kool.
- Spuit aan de zijkant de pastinaak crème en leg daar de stukken prei tegenaan.
- Leg daar speels de bospeen overheen en garneer het gerecht verder af met cress.
- Leg op de groene kool de ravioli en de kabeljauw.
- Drapeer saus om de vis heen.
- Werk het gerecht af met een paar druppels olijfolie.
Bestel ingrediënten