Gegrilde spiesjes van ossenhaas, garnalen en kip
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 300 gr ossenhaaspuntjes
- 20 ml yakitori sauce
- 300 gr kippendijfilet in blokjes
- 20 ml piri piri marinade
- 300 gr gepelde rauwe garnalen
- 4 gr citroenrasp
- 1 gr vadouvan
- 1 gr peper
- 1 gr zeezoutflakes
- ½ limoen
- 20 gr taugé
- 40 gr rode paprika
- ¼ bosui
- 12 st bamboeprikkers à 9 cm
Bereidingswijze
- Rijg de ossenhaaspuntjes en marineer ze in de yakitori saus.
- Rijg de kippendijfilet en marineer die met knoflook, rode peper en olie.
- Rijg de garnalen en marnieer deze met citroensap en vadouvan kruiden.
- Snijd de paprika, bosui julienne en de limoen in partjes.
- Grill de spiesjes op de barbecue op 180°C. Grill de kip en garnalen spiesjes tot ze gaar zijn (ca. 8 minuten). Grill de ossenhaas om en om, zodat het vlees rosé blijft.
Bordopmaak
- Leg de spiesjes op een plank en verdeel de groentegarnituur er omheen.
Bestel ingrediënten