Gerookte ganzenborst met zuurkool flensjes en een compote van sinaasappel
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 200 gr ganzenborst
- 150 gr uiensinaasappel compote
- 10 gr winterpostelein
- 1 bakje tahoon cress
- 8 gr frisee
Zuurkool flensjes:
- 100 ml melk
- 50 gr bloem
- 3 st eieren
- 10 gr gesmolten boter
- 5 gr kristalsuiker
- 3 gr zout
- 10 gr gegaarde zuurkool
Gevogelte jus:
- 250 ml gevogelte jus
- 50 gr room
- 25 gr boter
Bereidingswijze
Ganzenborst:
- Pekel en rook de ganzenborst een dag van te voren voor circa een half uur in een pekel bad.
- Snijd op de dag zelf dunne plakken van de ganzenborst.
Zuurkool flensjes:
- Meng de bloem, zout, suiker, de eieren en de helft van de melk in een beslagkom en klop het met een garde tot een glad mengsel.
- Voeg de rest van de melk toe en klop weer goed door tot een glad mengsel. Voeg hier vervolgens de zuurkool aan toe.
- Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en klop dit nog een keer goed door. Dek de kom af en zet deze voor een uurtje weg in de koeling.
- Verwarm hierna de bakpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter in de pan.
- Giet een dun laagje beslag en verdeel dit met een spatel door de hele pan.
- Draai het flensje om zodra de bovenkant droog is, en bak vervolgens de onderkant nog enkele seconden.
- Steek de flensjes uit met een steker zodat je mooie kleine rondjes krijgt en vul deze met zuurkool.
Gevogelte jus:
- Kook de gevogelte jus voor de helft in. Voeg de room en boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bordopmaak
- Maak twee roosjes van de ganzenborst en leg deze in het midden van het bord neer.
- Leg daar de drie flensjes recht tegenaan met onder de flensjes de uiencompote.
- Garneer het gerecht af met de cress.
Bestel ingrediënten
- Chk'n Borstvlees Naturel Spiesen Gegaard A 50 Gram Diepvries 4 X Zak 2500 GramChk'nDoos 4 Stuks4420147
-