Geroosterd wild zwijn gerookt op kersenrookhout
4 couverts
Ingrediënten
- 800 gr wildzwijn rugfilet
- ca. 200 ml Jack Daniel's Black Label
- 900 gr Flames & Flavour rookhout chips beuken
Bereidingswijze
- Marineer de houtsnippers een dag van te voren in de houtsnippers en laat dit goed in het hout trekken.
- Steek de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van 200°C (zonder de houtsnippers).
- Verwijder het vlies van de wildzwijnrugfilet.
- Strooi de gemarineerde houtsnippers op de kolen en gril het vlees tot een kerntemperatuur van 56 à 58°C.
- Naar wens kan het vlees afgeblust worden met wat Jack Daniel’s.
Serveertip
Serveer het wild zwijn op een plank met een winterse salade of groente. Lekker bij wild zwijn is onder andere rode kool, rode biet met appeltjes, rode bessen, uitjes, zuurkool en paddenstoelen.
Let op
De hoeveelheid rookhout en whisky is een indicatie en afhankelijk van de grootte van de barbecue.
Bestel ingrediënten