Hazenrug

0,00 per stuk

Hazenrug met pastinaakmousseline

4 couverts
45 minuten
Ingrediënten
  • 2 st hazenrug zonder vlies 
  • 40 gr cantharellen 
  • ½ bakje tahoon cress
  • 12 gr pastinaak 

 

Groentengarnituur: 

  • 300 gr spruiten 
  • 50 gr spekjes 
  • 50 gr hazelnoten

 

Mousseline:

  • 170 gr pastinaak
  • 25 gr ongezouten roomboter 
  • 25 ml kookroom 
  • 240 ml water
  • 2 gr zout

 

Saus:

  • 60 ml rode tafelwijn 
  • 140 ml wildfond 
  • 140 ml kalfsfond 
  • 30 gr Valenzi wilde preiselbeeren op sap 

 

Bereidingswijze

  • Maak de hazenrug schoon en snij de filet eraf tot aan waar de botjes beginnen. Krab de botjes van de hazenrug schoon, rol het op en bind vast met een touwtje zodat je de vorm van een kroontje krijgt.
  • Mousseline: schil en snij de pastinaak en zet dit op met de rest van de ingrediënten. Als de pastinaak gaar is afgieten. Bewaar het vocht. Draai de pastinaak tot een fijne puree. Voeg naar wens opgevangen vocht toe en draai de puree tot een gladde massa.
  • Pastinaakchips: snij met een dunschiller een dunne plak van de pastinaak en frituur deze goudbruin en krokant.
  • Maak de spruiten schoon, halveer en kook beetgaar. Bak de spekjes krokant, bruneer de hazelnoten goudbruin in de oven en crunch ze.
  • Bak de spruiten, spekjes en hazelnoten samen en breng geheel op smaak.
  • Was en droog de cantharellen en bak ze in de boter.
  • Wildsaus: kook de wijn tot de helft in, voeg de wildfond toe en kook het nogmaals in. Voeg de kalfsfond toe en kook het nogmaals in. Voeg net voor het meegeven de preiselbeeren toe.
  • Bak de hazenrug aan, gaar het tot het mooi roze van kleur is en verwijder het touwtje.
  • Verwarm de hazenpeper.
Bordopmaak

Dresseer boven aan bord het gebraden kroontje van haas, de cress en het krokantje van pastinaak. Zet een streep pastinaakmousseline in het midden van het bord en verdeel hier de gebakken spruitjes, spekjes en crunch over. Trancheer de filet en leg het vlees dakpansgewijs op de spruitjes. Schep de gebakken cantharellen over het geheel en saus het geheel af.

Bestel ingrediënten
  1. Paolo Leo Primitivo Passitivo Appassimento Puglia
    Paolo Leo Primitivo Passitivo Appassimento Puglia
    Paolo Leo
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Fles 75 Centiliter
    0881567
  2. Valenzi Wilde Preiselbeerencompote
    Valenzi Wilde Preiselbeerencompote
    Valenzi
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pot 400 Gram
    2032689
  3. Lacroix Wildfond
    Lacroix Wildfond
    Lacroix
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pot 400 Milliliter
    2160696
  4. Pierre Cuisine Demi Glace (Kalfsfond)
    Pierre Cuisine Demi Glace (Kalfsfond)
    Pierre Cuisine
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 1 Liter
    2312479
  5. Debic Culinaire Original Kookroom 20%
    Debic Culinaire Original Kookroom 20%
    Debic
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Fles 1 Liter
    4308509
  6. Joost & Paul Wildjus
    Joost & Paul Wildjus
    Joost & Paul
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Zak 485 Milliliter
    2315449
  7. Joost & Paul Jus De Veau
    Joost & Paul Jus De Veau
    Joost & Paul
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Zak 485 Milliliter
    2315431
  8. Van Wijck Hazelnoten Wit
    Van Wijck Hazelnoten Wit
    Van Wijck
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Bak 900 Gram
    2761395
  9. Spekreepjes
    Spekreepjes
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 500 Gram
    4360608
  10. Spruiten Vuil (A)
    Spruiten Vuil (A)
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4800315
  11. Grand'or Roomboter Ongezouten
    Grand'or Roomboter Ongezouten
    Grand'or
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Rol 500 Gram
    4312120
  12. Pastinaak Nl Bio 01 Ca 1 Kg
    Pastinaak Nl Bio 01 Ca 1 Kg
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4801983
  13. Hazenrugfilet Ca 150 Gr Diepvries
    Hazenrugfilet Ca 150 Gr Diepvries
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4422721
Ik heb eenvraag