Jean Lefort Meursault

Jean Lefort Meursault

50,24 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Niet op voorraad
Jean Lefort Meursault
Merk
Wijnhuis
Jean Lefort
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891376
Frankrijk - Bourgogne
Chardonnay
Alcoholpercentage: 13,0%
Krachtig
Elegant
Droog
Vol
Houtgelagerd
Productomschrijving Wijnomschrijving
Meursault behoort tot de top van de witte Bourgogne wijnen. Deze wijn is vol en rijk van smaak maar toch ook fris. En aan die mooie balans heeft meursault z'n goede reputatie te danken. Nergens ter wereld doet de Chardonnay het zo goed als in de Bourgogne. Zelf binnen dit kleine gebied zijn er verschillende typen terroir die hun invloed hebben op de druif en daardoor op de wijn. Zo vind je hier klei, kalksteen, mergel en leem. Voeg daar het koele klimaat aan toe en je hebt een langzame rijping die zorgt voor de goede balans in de wijn door voldoende frisheid. Het is gebruikelijk om Meursault wijnen in de kelders in eikenhouten vaten te laten rijpen. Dat geeft de wijnen extra smaak, stabiliteit en rijpingspotentieel. Deze Meursault heeft een zeer intense smaak met veel boterige tonen maar ook veel frisheid. De rijping op eikenhout zorgt voor vanilletonen en complexiteit. Als je de wijn inschenkt springen de aroma's van boter, hazelnoten, honing, vanille en brioche dan ook je glas uit. Naast de aroma's van het hout heb je nog mooie primaire tonen van tropisch fruit, mineralen en witte bloesem. In de mond is de wijn rond, elegant en zacht met smaken van tropisch fruit, botor en een kleine hint van citrus.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag