Knolselderij met vergeten groenten en truffelaardappel en paarse wortel
4 couverts
20 minuten
vegan
Ingrediënten
- 1 st sous-vide knolselderij
- 200 gr truffel aardappel
- 1 st paarse wortel
- 1 st schorseneren
- 20 gr boerenkool
- 1 st peterselie wortel
- 1 st pastinaak
- 40 ml olijfolie
- 2 ml kikkoman ponzu lemon
- 2 gr mosterd
- 1 ml tabasco
- 0,5 gr vadouvan
- 1 gr komijn
- 1 teen knoflook
- 10 ml mosterddressing
- 2 gr peterselie
- 1 bos winterpostelein
Bereidingswijze
- Steek de knolselderij uit en marineer deze in de mosterddressing.
- Kook de truffelaardappels gaar in de schil en pel vervolgens de schil er vanaf. Druk de aardappel door een draadspaan heen en breng het vervolgens op smaak met soja, tabasco, zout, peper en olijfolie.
- Maak de boerenkool schoon en verwijder de steel.
- Frituur de boerenkool bladeren vervolgens op 170 graden voor circa 3 minuten. Haal de boerenkool uit de frituur en breng deze op smaak met vadouvan en zout.
- Schil de peterselie wortel en snijd dunne plakken van de dikke kant van de wortel op de snijmachine. Frituur deze vervolgens in circe 4 minuten goudbruin.
- Snij battonets van 3 cm van het rechte stuk van de wortel. Trek deze vacuüm met olijfolie, citroentijm, knoflook, zout en peper. Kook deze sous-vide in 4 minuten beetgaar.
- Breng de sous-vide schorseneren en pastinaak op smaak met zout en peper.
Bordopmaak
- Leg in het midden van het bord de gemarineerde knolselderij.
- Leg daar bovenop de truffelaardappel met een laag van 1 cm.
- Steek speels de gegaarde groenten op het taartje.
- Garneer het gerecht af met de winter postelein.
Bestel ingrediënten