Lamsbout met asperges, peulen en aubergine

0,00 per stuk

Lamsbout met asperges, peulen en aubergine en saus van bonenkruid

4 couverts
60 minuten
Ingrediënten

Lamsvlees:

  • 1 st lamsbout
  • 1 takje rozemarijn

Asperges:

  • 12 st asperges
  • 1 st foelie
  • 60 gr boter

Peulen:

  • 240 gr peulen
  • 1 st sjalot
  • 15 gr boter

Aubergine kaviaar:

  • 2 st aubergine
  • 2 tenen
  • 1 st rode peper
  • 15 ml citroen
  • 10 gr peterselie
  • 4 gr tijm
  • 20 ml olijfolie

Saus van bonenkruid:

  • 100 ml lamsfond
  • 1 takje bonenkruid
  • 20 gr boter
  • 5 ml limoen

Radijs:

  • 4 st radijs
Bereidingswijze
  1. Been de lamsbout uit en portioneer mooie stukken van in totaal 160 gram per persoon.
  2. Braad de lamsbout samen met de rozemarijn tot de juiste garing.
  3. Schil de asperges anderhalf keer rond en doe ze in een pan water met de boter en de foelie. Zet de asperges met koud water op en breng deze aan de kook.
  4. Wanneer de asperges koken haal ze van het vuur af en laat ze door garen in de pan tot de juiste garing.
  5. Snijd de aubergine door het midden en snijd de aubergine in met diepe kerven.
  6. Zout de aubergine royaal en pof deze voor circa 25 minuten op 160 graden in de oven met knoflook en rode peper, tijm en olijfolie.
  7. Wanneer de aubergine gaar is draai je deze door in een blender en breng vervolgens de aubergine op smaak met gesneden peterselie, citroensap, zout en peper. Indien de compote te droog is voeg er extra olijfolie aan toe.
  8. Snijd de peulen in chiffonade en blancheer deze vervolgens voor enkele seconden in ruim kokend water met zout.
  9. Koel vervolgens de peulen direct terug op ijswater.
  10. Stoof de peulen met gesneden sjalot boter en een klein laagje water.
  11. Breng de peulen op smaak met zout en peper.
  12. Warm de lamsfond op in een steel pan en voeg hier een paar takjes aan bonenkruid aan toe.
  13. Breng vervolgens de fond op smaak met een paar druppels limoensap.
  14. Monteer de saus op met wat klontjes koude boter.
  15. Blancheer de lamsoren voor 1 seconde in water en breng deze op smaak met geslagen peper.
  16. Snijd de radijs in kleine dunne plakjes en breng deze op smaak met zout.
Bordopmaak
  • Leg de asperges op een bord met de koppen naar boven en leg over de asperges de gestoofde peulen heen.
  • Snijd over het geheel dunne plakken van het gebraden lamsvlees.
  • Leg naast het vlees een quenelle met de aubergine kaviaar en saus het gerecht af.
  • Leg vervolgens boven op het vlees de geblanceerde lamsoren en de radijs.
Bestel ingrediënten
  1. Prime Olijfolie Extra Vergine Nl Bio 01
    Prime Olijfolie Extra Vergine Nl Bio 01
    Prime
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Blik 250 Milliliter
    2510081
  2. Lams Bout Zonder Been Nl Ca 1000 Gram
    Lams Bout Zonder Been Nl Ca 1000 Gram
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    3367118
  3. Aubergines Ca 350 Gr
    Aubergines Ca 350 Gr
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4801842
  4. Pepers Rood
    Pepers Rood
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4801991
  5. Peulen
    Peulen
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 250 Gram
    4803640
  6. Knoflook Droog
    Knoflook Droog
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4804052
  7. Limes
    Limes
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Stuk 1 Stuks
    4834778
  8. Citroenen
    Citroenen
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Kiloprijs
    4840014
  9. Rozemarijn
    Rozemarijn
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Zak 75 Gram
    4894996
  10. Tijm
    Tijm
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Zak 75 Gram
    4895275
  11. Peterselie Plat
    Peterselie Plat
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 75 Gram
    4895283
  12. Radijs
    Radijs
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Stuk 1 Bos
    4805985
  13. Pierre Cuisine Culinair Lamsfond
    Pierre Cuisine Culinair Lamsfond
    Pierre Cuisine
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Pak 1 Liter
    2310613
  14. Apollo Foelieblad Heel
    Apollo Foelieblad Heel
    Apollo
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Bus 165 Gram
    2136316
  15. Pure Roomboter  Kluit
    Pure Roomboter Kluit
    Pure
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Doos 5 Kilo
    4312097
  16. Asperges Wit Import
    Bestellen voor 06:30: > op maandag levering woensdag > op dinsdag levering donderdag > op woensdag levering vrijdag > op donderdag levering zaterdag > op vrijdag levering maandag > op zaterdag levering dinsdag.
    Asperges Wit Import
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Bak 500 Gram
    4800125
  17. Sjalotten Banaan
    Sjalotten Banaan
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Baal 5 Kilo
    4801298
  18. Bonenkruid
    Bestellen voor 06:30: > op maandag levering woensdag > op dinsdag levering donderdag > op woensdag levering vrijdag > op donderdag levering zaterdag > op vrijdag levering maandag > op zaterdag levering dinsdag.
    Bonenkruid
    Gratis account aanmaken
    Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
    Zak 75 Gram
    4897718
Ik heb eenvraag