Lamsspies met couscous en yoghurt muntsaus
4 couverts
Ingrediënten
Lamsspies:
- 18 gr gemalen komijnzaad
- 9 gr Ras el Hanout
- 36 ml olijfolie
- 850 gr lamsbiefstukjes
- 7 gr knoflookteentjes
- 18 gr citroentijm
- 16 gr rozemarijn
- peper en zout naar smaak
Couscous:
- 70 gr geroosterde paprika
- 10 gr vadouvan
- 10 gr Ras el Hanout
- 20 ml limoensap
- 16 gr groentebouillon
- 270 gr couscous
- 60 ml olijfolie
- 500 ml kraanwater
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 16 gr lange bosuitjes
- 100 gr groene courgette
- 15 gr koriander
- 7 gr blad peterselie
Yoghurt muntsaus:
- 24 ml honing
- 10 ml citroensap
- 200 gr Griekse yoghurt
- 50 gr munt
- 8 gr koriander
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Maak de lamsbiefstukken schoon door ze te vliezen en portioneer ze in kleine gelijkmatige blokjes.
- Marineer de blokjes met de kruiden en steek de blokjes vervolgens op een stalen spies. Braad ze aan op een houtskool BBQ.
- Breng water aan de kook samen met de groentebouillon, ras el hanout, vadouvan en knoflook. Giet dit over de couscous. Dek het geheel af en laat het 20 minuten staan.
- Snij en hak de peterselie, koriander, bosui, zongedroogde tomaat en de paprika. Meng dit alles door de couscous en voeg het limoensap en een scheutje olijfolie toe.
- Was de courgette en snij de voor en de achterkant eraf. Snij hem vervolgens in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij ze daarna in gelijke stukjes en bak ze kort aan in de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng alles door de couscous.
- Pluk de munt en hak het fijn met de keukenmachine. Voeg vervolgens de yoghurt en de overige ingrediënten toe. Hak de koriander fijn.
Bordopmaak
- Dresseer de couscous op het bord en leg de gegrilde lamsspies ernaast.
- Zet een tipje yoghurt-muntsaus erbij op het bord.
Bestel ingrediënten