Lentebier

Om de lente mee te vieren

Als we aan de lente denken dan denken we aan lentebock! De lentebock komt oorspronkelijk uit Duitsland en werd stiekem gebrouwen. Het was namelijk verboden om bier te brouwen in de zomer dus werd het bier in maart al gebrouwen en onder de grond bewaard. Het bier werd koel gehouden in kelders en of onder grote bomen. Tijdens de lente haalde men zo nu en dan een vat naar boven om bier te nuttigen. 

 

Tegenwoordig hebben wij veel modernere methodes en technieken om bier goed houdbaar te houden. Ook kunnen wij steeds beter bier brouwen en nemen de verschillende soorten lentebocks op de markt toe. 

 

Lentebock is een echte voorjaarsbier wat goed past bij gerechten die in de lente worden geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan rijk gevulde salades, verschillende kip gerechten maar ook bij een hollandse kaasplank past een lentebock prima. 

De smaak van een lentebock is fruitiger en verfrissender dan een normale pils. Soms kan je er een zuurdere smaak van appel herkennen of een vleugje honing. Daarnaast is een lentebock ook net iets zwaarder. Het alcohol percentage wat in de lentebock zit zo rond de 7%. 


Naast lentebock zijn er natuurlijk ook veel andere bieren die extra lekker smaken als de zon lekker op het terras schijnt. Denk bijvoorbeeld aan een Weizen, radler of een wit biertje. Wij hebben hieronder een heerlijke selectie van lentebieren voor jou gemaakt.

Uitgelichte artikelen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gerechten voor bij de lentebock

Poussin met crème de volaille

High beer

Gegaarde lamsschenkel op pappardelle

Ik heb eenvraag