Less is more: eenvoudig, maar kwalitatief!

Personeel is schaars en de prijzen stijgen, waardoor we steeds slimmer moeten omgaan met zowel tijd als geld.
De kunst is daarom om met zo weinig mogelijk handelingen en ingrediënten, toch een spetterend en kwalitatief gerecht op tafel te zetten.
Eenvoud, kwaliteit en passie zijn hierbij de drie belangrijke pijlers, oftewel: less is more!

Keep it simple

Koken is je passie. Het liefst leg je daarom je hele ziel en zaligheid in een gerecht. Maar kan dat nog wel als je tijd en kosten moet besparen? En voldoet een gerecht dan nog wel aan de verwachtingen van de klant? Begrijpelijke vragen. Wat ons betreft wel! Dit doe je door het gerecht in de basis simpel te houden. Kies voor maximaal 3 tot 4 componenten op het bord met niet meer dan 4 handelingen. Met de opmaak van het gerecht voeg je vervolgens veel gastbeleving toe. Denk bijvoorbeeld aan een cressje, bloemetje of krokantje. Hierdoor ziet het gerecht er direct kwalitatiever uit en kun je hier dus ook meer voor vragen - zeker tijdens de feestdagen.

Kies voor kwaliteit

Omdat je werkt met minder ingrediënten, is het wel belangrijk dat wat je gebruikt van topkwaliteit is. Kies dus liever voor een kleiner stukje vis, vlees, wild of gevogelte, maar dan wel van de beste kwaliteit. Combineer dit bijvoorbeeld met een mooie jus en kleurrijke, smakelijke garnituur. Ga hierbij wel voor ready to serve garnituur om een overdaad aan handelingen te voorkomen. De key is dus om niet te kiezen voor een overdaad aan grammages, maar echt te gaan zitten op het creëren van een smaakvol gerecht van goede kwaliteit.

 

Kwalitatieve en eenvoudige recepten

Met weinig componenten en handelingen, maar met de juiste producten, zet je dus alsnog een smaakvol gerecht op tafel dat aan de verwachtingen van jouw gasten voldoet. En niet onbelangrijk, waar jij jouw passie in kwijt kunt! Wij bieden je graag wat inspiratie met twee eenvoudige gerechten voor het najaar, waarbij je wel op kosten en tijd bespaart, maar niet inlevert op gastbeleving.


Gemarineerde makreel met rode biet, granny smith en venkel

Koop de makreel gefileerd in, zodat je tijd bespaart in de mise en place. Het enige dat je nog hoeft te doen is de middelste graat eruit snijden. Marineer de vis vervolgens even in citrus vinaigrette – eventueel kant en klaar voor nog minder handelingen. Steek vervolgens de rode bietjes uit en spuit hier wat toefjes crème fraîche op. Dresseer het tot slot af met venkel en je hebt een smaakvol en feestelijk voorgerecht in een handomdraai!


Hertensucade met kruidkoek jus, pompoen, spruiten en paddenstoelen

Kies voor geportioneerde en sous-vide gegaarde hertensukade. Zo hoef je de sukade alleen nog maar te verwarmen in de kruidkoekjus, waardoor je kostbare tijd bespaart. Kies ook voor sous-vide gegaarde pompoen om het gerecht mee aan te kleden. Maak het af met spruiten en paddenstoelen en je hebt in no time een simpel, maar vol en smaakvol gerecht op tafel.

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag