Mango-kokossoep met yuzu, sorbetijs en papaya
4 couverts
30 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 120 gr kokos(noot)
- 1 st papaya
- 8 ml balsamicoglaze framboos
- 1/5 bakje eetbare bloemblaadjes
- 200 ml bloedsinaasappel sorbe
- 12 gr rijstvermicelli/mihoen
- 12 gr poederpret (kleur naar keuze)
Soep:
- 1 st mango
- 8 ml Yuzu kajyu
- 40 ml kokosmelk
- 12 ml sake sparkling
- 20 gr kristalsuiker
- 20 ml water
Zestes:
- 2 st limoen
- 60 ml water
- 6 gr kristalsuiker
Bereidingswijze
Benodigdheden: staafmixer, friteuse, ijsknijper en canneleermesje
- Schil de mango en verwijder de pit. Snij in stukken en doe deze met saké, suiker, kokosmelk, yuzu en water in een pan en draai het met de staafmixer glad.
- Schil de papaya en snijd in grove brunoise.
- Breek de kokosnoot open, verwijder de bast en snij met een dunschiller in dunne linten. Draai de linten tot een soort roosjes.
- Frituur de mihoen krokant in de olie (ca. 3 seconden) en laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poederpret.
- Trek zestes van de limoen en breng ze in water met suiker aan de kook.
Bordopmaak
- Knijp een bol ijs in het midden van een diep bord en schenk hier de soep rondom.
- Strooi de papayabrunoise rondom het ijs, druppel hier en daar wat balsamico en verdeel hier de zestes, kokosroosjes en eetbare bloemblaadjes over.
- Garneer het ijs met de gefrituurde mihoen.
Bestel ingrediënten