Aviko; Een ode aan de aardappel

De aardappel staat trots op de derde plaats van meest gegeten gewassen ter wereld, mede omdat hij zo veelzijdig is. Zo is friet het meest gewaardeerde bijgerecht voor jong en oud in de out of home markt. Friet is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, er is altijd iets wat jouw gerecht een boost geeft. Wist je dat friet ongeveer 1/3 van je gerecht omvat? Maar je besteedt er veel minder dan 1/3 van je inkoopkosten aan. Dat maakt friet een fijne margemaker voor de professional. Als je onderscheidend wilt zijn met diverse soorten aardappelspecialiteiten, vind je op deze pagina heel wat inspiratie.

 

 

Koelverse friet

Koelverse friet wordt snel lekker krokant en is altijd vol van smaak. Wist je dat je met Oerfriet precies weet van welke teler jouw friet afkomstig is?

 

Diepvries friet

Hoewel je dat niet direct zou denken, is diepvriesfriet eigenlijk hartstikke vers. Dat komt omdat de aardappel direct na snijden ingevroren wordt en daarmee blijven vitaminen en mineralen beter bewaard. Passen de dunne Julienne frites of de extra dikke Vlaamse frieten het best bij jouw gerecht?

 

Aardappelspecialiteiten

Wil je jezelf onderscheiden met andere vormen, kruiden en smaken? Dan kun je starten met een heel scala aan aardappelspecialiteiten. Denk je aan Rosti als basis voor een aardappeltaartje? Of Gratins met heerlijk gesmolten kaas? Of maak je gemakkelijk een kruidige puree met Mashed Potatoes? Zover jouw creativiteit gaat, gaat Aviko met je mee.

Uitgelichte producten

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Sinds 1962 de aardappelspecialist

Aviko is wereldwijd marktleider in gekoelde frites en één van de vier grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld. Voor horecaondernemers is Aviko de totaalleverancier van verse- en diepgevroren aardappelproducten, borrelhapjes en bijgerechten. Daarbij geloven we in de kracht van verbinding en samenwerking in de gehele keten. Met een positieve houding en grote internationale betrokkenheid heeft Aviko de ambitie een leidende rol te spelen in het creëren van een duurzame, toekomstbestendige keten.

 

Aardappels voor de Europese markt worden geteeld in Nederland, Belgie, Duitsland en Frankrijk. In de Achterhoek en Noord-Limburg worden de aardappels in anderhalf uur door het productieproces geloodst en verwerkt tot alle specialiteiten voor op jouw menu.

    Ik heb eenvraag