Gulpener

Wij geloven al acht generaties in de kracht van vrijheid. Wij zijn vrij om te doen wat goed voelt. Daarom brouwen wij ons bier met duurzame ingrediënten van lokale boeren en streven naar 100% duurzaamheid. Eerlijk bier voor bewuste genieters.

We hebben een sterke band met onze omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om ons heen. Daarom brouwen we bier met water uit eigen bronnen, gebruiken we hop uit eigen hoptuin en komt onze gerst van boeren uit de regio. Dit alles houdt onze ‘voetafdruk’ laag en maakt Gulpener tegelijkertijd tot het enige echte bier van Nederlandse bodem. Vanaf 2020 brouwen we in het meest duurzame brouwhuis van Europa.

Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije brouwer’ nog beter doen? Kunnen we nóg eerlijker en smaakvoller  bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen? Vragen die regelmatig leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en, niet te vergeten, nieuwe smaken. Smaken waarmee we de échte biergenieter nog generaties lang hopen te verrassen. 

Triligran

In de wetenschap dat je met Limburgse grondstoffen het lekkerste bier kunt brouwen en met de wens om de keten te verkorten, werd in 1996 coöperatie Triligran opgericht. Een unieke samenwerking met zo’n 25 boeren uit de regio die voor beide partijen voordelig zou blijken. Wij zijn verzekerd van Limburgse gerst, tarwe, spelt en rogge van uitstekende kwaliteit. Alle granen worden onder “Planet Proof” keurmerk geteeld en een deel wordt zelfs biologisch geteeld.

Uniek is dat we met de komst van het nieuwe brouwhuis nu ook oergranen zoals emmer, oertarwe, spelt en rogge kunnen verwerken. Omdat dit granen zijn die van oudsher al in Limburg groeiden en dus resistent zijn tegen ziektes in dit gebied, levert dit een mindere milieubelastende landbouw op en zorgt dit ook nog eens voor een verbeterde biodiversiteit.

Ook onze hop komt uit de regio. In Reijmerstok, een dorpje vlakbij de brouwerij, verbouwt de familie Wouters volledig milieuvriendelijk verschillende hopsoorten die onmisbaar zijn voor onze bieren. 
De jaarlijkse hopoogst in het tweede weekend van september is elk jaar weer een groot feest dat we vieren met familie, vrienden en relaties van de brouwerij.

Onze bieren

UR-bieren

100% biologische bieren van uitsluitend biologisch geteelde gerst- en hopsoorten. Deze natuurlijke grondstoffen inspireerden onze brouwmeester tot het brouwen van eigenwijze en hoogwaardige biologische bieren

Ur-Pilsener

Proef de smaak van het vrijzinnige Zuiden. Zo uitgesproken dat je bij elke slok wil proosten op de vrijheid. Een verzameling van biologische grondstoffen inspireerden onze brouwmeester tot het brouwen van dit eigenzinnige bier. Biologisch en heerlijk fris, met een pittige twist.

Ur-Weizen

Onze Weizen is het lekkerst op teenslippers of blote voeten. Met een smaakbeleving die licht bitter begint en onverwacht omslaat in een zacht zoete afdronk. Met deze vrijzinnige smaakcombinatie ontwikkelden onze brouwers de ultieme ode aan de zomer.

Ur-Hop IPA

Laat je verrassen door een buitengewoon bijzonder biologisch bier. Omdat we bij Gulpener alles op eigen wijze brouwen, kwamen we op dit ongefilterde speciaal bier van lage gisting, waarbij de hop pas laat in het proces wordt toegevoegd. Misschien wel ’s werelds eerste India Pale Lager (LPL).

Ijsbock

In koude temperaturen toont een mens zijn ware karakter. Dat doet de Ijsbock ook. Dit stevige bier wordt tijdens het brouwproces gekoeld tot -20 graden Celsius. Waardoor een intens krachtig bier met een verrassend volle smaakbeleving ontstaat. Dat is proosten op karakter en drinken op smaak.

Château Neubourg

Dit is wat wij in het zuiden chique bier noemen. Gulpener Château Neubourg heeft een edele bitterheid. Een superieur Pilsner met karakter, naar grote hoogte getild door een geraffineerde combinatie van fijne kruiden en zuren, bloesem- en fruittonen en een aromatische gerststructuur. Bovendien gebotteld met een prachtige, stijlvolle fles. Een bier om stijlvol van te genieten!

Lokale helden 


Sterk Rogge Tripel

Al sinds de jaren '90 werken wij met lokale boeren die voor ons de gerst en hop telen. Samen met lokale boer Felix Huntjes hebben we dit mooie bier ontwikkeld. Felix heeft gezorgd voor het oergraan rogge dat op biologische wijze is geteeld en wij hebben deze verwerkt in ons nieuwe brouwhuis tot een bier met een volmoutig, fruitig en licht pikant karakter.


Oertarwe Blond

Oertarwe Blond is gebrouwen in samenwerking met de boeren Graven Johannes en Leopold d'Ansembourg. Dit fruitige zijdezachte bier is gebrouwen met biologisch geteelde oertarwe. Biologisch bier van lokale oergranen, geteeld door onze lokale helden.


 

Seizoensbieren

Lentebock in het voorjaar, Korenwolf in de zomer, Herfstbock in de herfst, en in de winter drinken we Wintervrund. Vier aaneengeschakelde bieren, daar kun je het hele jaar mee rond. Elk seizoenbier heeft zijn eigen sfeer, verhaal en kleur.


Lentebock

Vier het voorjaar met dit karaktervolle lentebier. Gemaakt voor lange terrasavonden en korte broeken. Deze licht moutige bock is alleen in het voorjaar verkrijgbaar en is net zo uitgesproken als onze brouwerij. Eigenwijs en fris als de lente zelf. Er is geen beter bier om van de eerste zonnestralen te genieten.


Korenwolf

Ons witbier bekent kleur. Dankzij koriander en sinaasappelschil vindt deze viergranen sensatie de perfecte balans tussen fris, zoet en zuur. Zijn naam komt van de wilde hamster die alleen nog voorkomt in het ongetemde Zuid-Limburg. De granen die dit excentrieke beestje eet, vormen de basis van ons vrijzinnige witbier.


Herfstbock

Hij is er weer… of geen weer. Hoe dan ook, deze brutale bock is perfect om te proosten op het najaar en wordt gekenmerkt door bittere ondertonen met een vleug van karamel. Een hartverwarmende smaakbeleving. Rond en uitgebalanceerd. Door de perfecte combinatie van bitter en zoet. Intens complex, met tonen van ingekookte fruitstroop en kruiden.


Wintervrund

Warm de handen bij het haardvuur en geef je wangen kleur met deze kruidige kameraad op koude winterdagen. Jouw Wintervrund doet geen concessies en is verassend verfijnd met tonen van zoethout en jeneverbes. En net zo eigenzinnig als de brouwer die hem samenstelde.

Bieren van Gulpener

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag