Nieuw bij Hocras: rundvlees van het label "HolBlauw"

Nieuw bij ons in het assortiment is rundvlees met het "HolBlauw" label: Nederlands rundvlees van kwaliteit. Rundvlees van een kruising tussen Holstein-Friesian koeien en Belgisch witblauw koeien, vandaar de naam: HolBlauw.

Een vertrouwelijk stukje Nederlands vlees, afkomstig van Nederlandse melkvee- en vleesveehouders. Onder het HolBlauw-label valt uitsluitend Nederlands vrouwelijk rundvlees met een leeftijd tussen de 18 en 20 maanden. De koeien worden geboren, gemest, geslacht en uiteindelijk ook verwerkt in Nederland, de footprint per stukje vlees is dan ook een stuk kleiner dan een regulier stukje rundvlees.

De footprint per stukje vlees is een stuk kleiner dan een regulier stukje rundvlees.

Unieke voersamenstelling

De koeien worden gevoerd door 60% ruwvoer van lokale afkomst, voornamelijk gras en mais. De ander 40% worden ze runderen gevoerd door bijproducten als aardappelschillen en bierbostel, een restproduct van de bierbrouwerij, wat zeer eiwit- en energierijk is. Door de eiwitrijke voeding wordt de botgroei van de jonge kalveren extra gestimuleerd. De unieke voersamenstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de zelfvoorzieningscyclus van de koeien.

 

Goed voor dierenwelzijn en het milieu
Het rundvlees van het HolBlauw-label wordt duurzaam geproduceerd met behulp van de volgende punten:


Het geeft het vrouwelijke rund en de boer een toekomst met continuïteit:
De Nederlandse melkveeboer is genoodzaakt te kalveren om de melkproductie voort te zetten. Er wordt een afzet mogelijkheid van kalveren gecreëerd, wat voorkomt dat de melkveestapel groeit. De Nederlandse melkveehouder heeft daardoor een toekomst met continuïteit op de lange termijn om te blijven boeren.

Inzichtelijke keten
De gehele keten bevindt zich in Nederland, hier worden de kalveren geboren, gemest, geslacht én verwerkt.

Korte reisafstanden voor het vee
Veel rundvlees dat in Nederland wordt gegeten komt uit het buitenland. Een bekend land met een grote vleesafzet is Argentinië. De footprint van een Argentijnse biefstuk is dan ook exponentieel groter dan een biefstukje van ons HolBlauw-label.

Geen antibiotica gebruik in de keten
De runderen worden uitsluitend natuurlijk gevoed met mais, gras en natuurlijke bijproducten.

Smaak van het vlees
Doordat koeien 1 keer gekalft hebben, gaan de hormonen van de koe aan het werk. Dit heeft een positieve invloed op de smaak van het vlees. Het vlees blijft zacht en krijgt een volle smaak.

Uitgelichte HolBlauw artikelen:

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag