De veelzijdige smaakmakers: Yama sauces

Een collectie onbetwiste klassiekers uit de Aziatische keuken. Het was onze uitdaging om deze zodanig te ontwikkelen dat de traditionele ingrediënten bleven behouden en om de sauzen toepasbaar te maken in moderne gerechten. Kook, proef en ervaar zelf!

 

Yama sauzen staan, net als onze andere producten, voor een authentieke en intense smaakbeleving waarbij alle ingrediënten optimaal tot hun recht komen. Kenmerkend is de perfecte balans tussen de vier basissmaken zoet, zuur, zout en bitter en de vijfde smaak, umami, die een belangrijke plaats inneemt in de oosterse keuken. Het assortiment bestaat uit sauzen geschikt voor marineren, glaceren, grillen, roerbakken, wokken, slow cooking, als dressing of zelfs dippen. Voor elke bereiding bieden we een serie geschikte sauzen.

 

Yama sauzen staan voor een authentieke en intense smaakbeleving waarbij alle ingrediënten optimaal tot hun recht komen.

Japanse Sesam saus
Dankzij de toevoeging van sesam krijgt deze lichtpittige saus zijn Japanse karakter en heeft deze saus vele toepassingen, zowel voor koude als warme bereidingen.
Karakteristieke ingrediënten zijn o.a.: sesamolie, sesamzaad, sojasaus.Teriyaki Mirin saus
Deze volgens Japanse traditie gemaakte saus heeft als extra ingredient zoete rijstwijn. Deze Manjo Mirin maakt deze saus origineel en perfect geschikt voor vlees, vis en groenten.
Karakteristieke ingrediënten zijn o.a.: sojasaus, zoete rijstwijn, ui en knoflook.Unagi Kabayaki saus
Deze typisch Japanse saus is niet alleen geschikt voor het glaceren van gegrilde paling/vis. Door de vol zoete soja kick is deze saus ook heerlijk bij sushi.
Karakteristieke ingrediënten zijn o.a.: sojasaus, manjo mirin en rijstazijn.

 

Yakitori saus
Deze saus vindt zijn oorsprong door de bereiding op de grill. Het glaceren en afbakken op de grill geeft kipstokjes een onweerstaanbare smaak en bite.
Karakteristieke ingredienten zijn o.a.: sojasaus, zoete rijstwijn, peper en rijstazijn.
Kyoto Teriyaki saus
Deze saus vindt zijn oorsprong door de bereiding op de grill. Het glaceren en afbakken op de grill geeft kipstokjes een onweerstaanbare smaak en bite.
Karakteristieke ingredienten zijn o.a.: sojasaus, ui, paprika, knoflook en peterselie.


Oester Knoflook saus
Gebaseerd op Chinees originele receptuur is deze saus ideaal om te glaceren en te wokken. Waarbij zoet en zilt aangevuld wordt met knoflook en ui.
Karakteristieke ingredienten zijn o.a.: ui, knoflook en melasse.

Bangkok saus
Deze kruidige lichtpittige saus is gebaseerd op een Thais curry recept. Daardoor zeer geschikt voor zowel wok- als suddergerecht.
Karakteristieke ingredienten zijn o.a.: Kokosmelk, sojasaus, rode peper, bonito, kelp en shiitake. 

 

 

 

Padang saus
Deze pittige kruidige saus is gebaseerd op Sumatraans recept. Zowel geschikt voor zowel wok- als suddergerecht.
Karakteristieke ingredienten zijn o.a.: chilipeper, curry, gebakken ui, tamarinde en paprika.

De sauzen van Yama

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
    Ik heb eenvraag