Pasen all over the world

We pakken als Nederlanders graag uit voor de Paasdagen, van een uitgebreide brunch of ontbijt tot feestelijk diner of borrel. Maar zien de paastradities er hetzelfde uit over de grens? Elk land kent weer zijn eigen gewoonten.

Zuid-Amerika

We reizen eerst af naar Zuid-Amerika waar ze tijdens het paasweekend massaal Torta Pasqualina klaarmaken. Een quiche gevuld met spinazie, ricotta en ei. Deze hartige taart komt oorspronkelijk uit Italië, maar heeft inmiddels zijn intrek genomen in Argentinië en Uruguay. In Zuid-Amerika houden ze net van wat meer pit, ze voegen dan ook graag wat extra cayennepeper toe aan het oorspronkelijke Italiaanse recept.

Bekijk het recept hier >

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ecuador

We blijven even in hetzelfde continent, ruim 4500 km verder, vinden we Ecuador. De week voor Pasen eten ze in heel Ecuador een goed gevulde paassoep. Het exacte recept verschilt per familie en huishouden. Een Ecuadoraanse soep wordt altijd gemaakt van veel verschillende soorten bonen, in ons recept gebruiken we onder andere tuinbonen, linzen, kikkererwten. Garneer het gerecht met gekookte eieren, gebakken banaan, avocado en jalapeno peper.
Via deze link kan je direct het recept bekijken >

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Finland

We reizen door naar Finland, waar ze een traditioneel Fins dessert rond de Paasdagen bereiden, genaamd Mämmi. Een pudding dat gegeten wordt met room of melk. Hoewel dit dessert er niet bepaald aantrekkelijk uitziet, zijn alle Finse inwoners er dol op. Veel ingrediënten zijn niet nodig, je maakt Mämmi van water, roggemeel of speltmeel, een beetje zout en citrusvruchten.

Hoe je dit recept maakt? Vind je hier.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Italië

De volgende stop is Italië, het land van lekkere pizza’s, pasta’s en antipasti’s. Recepten worden doorgegeven binnen de familie van oma, tot moeder en dochter. Zo ook dit traditionele Paasbrood: Colomba di pasqua. Belangrijke ingrediënten zijn: amandelen en citroen.

Bekijk hier direct het recept van Colomba di pasqua, een heerlijk fris paasbrood.

Spanje

Tot slot vliegen we door naar Spanje. Een geliefde zoetigheid die zij tijdens de paasdagen eten zijn: Rosquillas de semana santa. Kleine donuts gemaakt van sinaasappel, kaneel, honing, eieren en suiker.

Bekijk het recept hier >

Culinaire invloeden van over de hele wereld nemen al enige tijd een grote rol op de menukaart binnen de Nederlandse horeca. Ben jij enthousiast geworden over een van bovenstaande recepten? Leuk om een aantal toe te voegen aan jouw brunchtafel of shared diner tafel.  

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Lente op de kaart

Ontbijt/brunch

Hollandse kazen

Ik heb eenvraag