Potjiekos stoofpot met kip, aardappeltjes en diverse groente
4 couverts
Ingrediënten
Stoofpot:
- 600 gr Gildehoen kippendijfilet
- 120 gr aardappelen charlotte
- 80 gr romanesco bloemkool
- 100 gr bloemkoolroosjes, extra fijn
- 100 gr geschrapte waspeen
- 250 gr uien
- 40 gr verse knoflookpulp
- 60 gr geraspte jong belegen kaas
- 60 gr barbecue rub
- 100 ml sinaasappelsap
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 40 ml Knorr bouillonpoeder
- 50 ml Valderrama olijfolie Hojiblanca
- 1 L water
Om te grillen:
- 150 gr bospeen
- 80 gr charlotte aardappelen
- peper, zout, boter, olie
Bereidingswijze
Benodigdheden: Dutch oven, grill
- Snij de kippendijen in stukjes, marineer deze met de rub en laat het een uurtje trekken.
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in de Dutch oven, bak de kippendijen tot het vlees bruin is en breng het op smaak met peper en zout.
- Pel de uien en snij ze fijn. Voeg de uien en de knoflookpulp toe aan de kip.
- Snij de charlotte aardappels in blokjes en voeg deze als derde laag toe in de pan.
- Snij de romanesco in roosjes en de overige groenten in gelijke blokjes. Doe deze groenten plus de bruine suiker, de bouillon en het sinaasappelsap vervolgens in de pan en laat het geheel ca. 1,5 tot 2 uur sudderen.
- Kijk af en toe onder het deksel om ervoor te zorgen dat de potjiekos niet droog kookt.
- Maak de bospeen schoon en schil de resterende charlotte aardappels. Snij beide in de lengte in plakken, gril er een raster in en steek de gegrilde plakken speels in het gerecht.
- Strooi vlak voor het serveren de geraspte kaas over de potjiekos.
Bordopmaak
Serveer het in de Dutch oven pan.
Bestel ingrediënten