Purcari 1827 Traminer

Purcari 1827 Traminer

14,66 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Purcari 1827 Traminer
Merk
Wijnhuis
Purcari
Verkoopeenheid
Fles 75 Milliliter
Productnummer
0890245
Moldavië - Ștefan Vodă
Traminer
Alcoholpercentage: 13,5%
Fruitig
Droog
Vol
Intens
Zwavel
Productomschrijving Wijnomschrijving
Château Purcari, al sinds 1827 een toonaangevend wijnbedrijf in Moldavië. Vernoemd naar het gelijknamige kleine dorpje Purcari, in de wijnregio Stefan Voda. De wijnen van Château Purcari werden aan het eind van de 9e eeuw op grote schaal geëxporteerd omdat ze zo populair waren bij de Russische en Engelse adel. Het wijnhuis kent een rijke geschiedenis en heeft met de jaren veel prijzen gewonnen bij diverse internationale wedstrijden. Château Purcari is in 2003 gebouwd en het eerste wijnkasteel in Moldavië. Het kasteel is zeker een bezoek waard en beschikt over een eigen hotel en restaurant. De fraaie, zware fles van deze wijn valt meteen op. Deze wijn is in een beperkte oplage gemaakt en genummerd. Het verhaal van de traminerdruif gaat ver terug, naar omstreeks de 15e eeuw. De naam is afgeleid van het Südtiroler dorp "Tramin". De wijn diende als miswijn voor de kloosters. De geschiedenis van deze variëteit is nogal omstreden. Zo zou de druif volgens de ene druivenkenner ontstaan zijn in een gebied van Noordoost-Frankrijk tot Zuidwest-Duitsland en volgens de andere kenner meer richting Oostenrijk. Hoe het ook zij, de druif geeft aromatische wijnen en weet menig wijnliefhebber te charmeren. Het is een typerende wijn met geuren van rozenblaadjes en lychee, maar ook specerijen, kruiden en jasmijn. Een droge en kruidige wijn met wit fruit en frisse zuren. Combineer deze wijn met pittige Aziatische gerechten zoals Indiase lamscurry, Thai spicy beef salad en diverse pittige Chinese wokschotels. Ook een mooie partner bij desserts met fruit of bij kazen zoals Munster of zachte blauwe kazen als Roquefort, Gorgonzola en Danish blue.
Allergenen
  • Zwavel
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag