Gevulde portobello met gepofte tomaatjes en basilicumolie
4 couverts
40 minuten
vegan
Ingrediënten
- 360 gr portobello (4 stuks)
Vulling portobello:
- 4 gr zout
- 1 gr peper
- 10 gr cashewnoten
- 1,2 kg spinazie
- 50 gr shi – take
- 20 gr paprika julienne
- 15 gr uien snippers
- 1 gr knoflook
Gepofte tomaatjes:
- 825 gr tomaten gepeld heel
- 165 gr rode wijn
- 2 gr zout
- 1 gr peper
- 20 gr gesnipperde ui
- 2 gram gehakte knoflook
- 2 gr rozemarijn
- 5 gr basilicum
- 2 gr tijm
Basilicum olie:
- 60 gr olie
- 2 gr zout
- 1 gr peper
- 30 gr basilicum
Bereidingswijze
- Verwijder de sporen uit de portobello. Besprenkel met olijfolie en rooster ze ca. 8 minuten in de oven op 160 °C. Laat ze daarna wat afkoelen.
- Snijd voor de vulling de shii-take. Fruit de uien en de knoflook aan en bak de shii-take mee.
- Voeg eerst de spinazie en vervolgens paprikamix toe. Naar smaak peper en zout erbij doen en als laatste de cashewnoten erdoor mengen.
- Hak voor de tomatensaus alle kruiden fijn.
- Fruit de uien en knoflook en voeg de kruiden toe, laat even garen en blus het af met de rode wijn.
- Laat het mengsel even inkoken en voeg de gepelde tomaten toe en kook het eventueel nog iets verder in.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en draai het tot slot glad met een staafmixer.
- Besprenkel de tomaatjes met de olijfolie en strooi hier de kruiden, knoflook, zout flakes en peper over.
- Pof ze ca. 1 minuut in een voorverwarmde oven op 210 °C.
- Doe de basilicum en olie in een keukenmachine en draai dit fijn.
Bordopmaak
- Vul de portobello's met de vulling en verwarm ze (op bakpapier) ca. 15 minuten in de oven op een temperatuur van 160 °C.
- Maak in het midden van het bord een spiegel van de tomatensaus en stapel hier de portobella's op.
- Maak het torentje af met een gepoft tomaatje.
- Drappeer als laatste de basilicumolie over het bord.
Bestel ingrediënten