Rosé wijnen

Het moment dat de eerste zonnestralen ons bereiken en de temperatuur aangenaam genoeg is om buiten te zitten ontwaakt ineens bij ons mensen de behoefte om rosé wijnen te drinken. Inmiddels is rosé veel meer dan alleen maar dat zomerdrankje dat op het terras gedronken kan worden. Door de verschillende stijlen en het grote aanbod uit diverse landen en streken zien we dat rosé ook steeds mooier te combineren is bij gerechten. Wat dacht je van mooie, frisse salades met een lichte rosé uit de Provence? Of juist een mooie tonijnsteak of varkenshaas met een iets vollere en zwaardere rosé? Maar hoe komt een rosé nu eigenlijk aan zijn kleur? We zien hele lichte tot diep roze kleuren voorbij komen. Veel mensen denken dat het een kwestie is van witte en rode wijn mengen tot een leuk kleurtje. Echter is dat in Europa verboden om te doen.

De meeste rosé wijnen worden gemaakt van blauwe druiven. Het sap van een blauwe druif is namelijk helder, kleurloos. De kleurstoffen zitten in de schil van de druif. Het is dus de kunst voor een wijnmaker om het sap net lang genoeg contact te laten maken met de schillen om de perfecte kleur te krijgen. Is er intens en veel contact dan zal je een donkere roze kleur in de wijn krijgen terwijl als de wijn alleen een kleine flirt met de schillen heeft gehad deze helder en licht van kleur zal zijn. In Europa zijn veel rosé wijnen dus gemaakt van blauwe druiven als de Grenache, Syrah, Tempranillo en Cinsualt terwijl je bijvoorbeeld uit Zuid-Afrika een rosé van de Sauvignon Blanc kan tegenkomen (gekleurd met een beetje Merlot).
Hieronder hebben wij een prachtige selectie gemaakt van ons rosé assortiment. Voor op het terras of bij het diner, het kan allemaal!

Uitgelichte rosé wijnen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag