Salade mozzarella met gekaramaliseerde vijgen en walnoten
4 couverts
15 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 4 stuks vijgen
- 120 gr gedopte tuinbonen
- 120 gr schone doperwten
- 200 gr schone haricoverts
- 120 gr bimi
- 2 stuks avocado
- ¼ st komkommer
- 120 gr shimeji paddenstoelen
- 700 gr gewassen mesclun
- 120 ml aceto balsamico
- 20 bolletjes mozzarella
- 100 gr gepelde walnoten
Bereidingswijze
- Snijd de vijgen door midden, strooi wat suiker op het vruchtvlees en bak ze op de suikerkant tot de suiker gekarameliseerd is.
- Blancheer de tuinbonen, doperwten, bimi en haricoverts en laat uitlekken.
- Schaaf met een dunschiller de komkommer in lange, dunne linten.
- Maak de avocado schoon en snijd deze in plakken.
- Bak de walnoten ca. 3 minuten krokant in de oven op 180 graden en laat afkoelen.
- Snijd de mozzarella bolletjes door de helft.
- Maak vlak voor de bordopmaak de sla aan met de dressing.
Bordopmaak
- Dresseer de salade op het bord en verdeel hier op speelse wijze alle ingrediënten over.
- Leg de gekarameliseerde vijgen op de salade en druppel de balsamico over het geheel.
Bestel ingrediënten