Schotse Gerookte Zalm Langgesneden

Schotse Gerookte Zalm Langgesneden

9,54 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Vers bonus
Schotse Gerookte Zalm Langgesneden
Verkoopeenheid
Pak 200 Gram
Productnummer
4761369
Alcoholpercentage: 0,0%
Vers
Vis
Productomschrijving Wijnomschrijving
Schotse zalm (ook wel als Atlantische zalm aangeduid) wordt gekweekt in kooien in de wateren van Schotland en is daardoor het hele jaar beschikbaar. Hier groeit de zalm binnen 12-18 maanden tot een gemiddeld van 3 tot 6 kilo zwaar maar ze kunnen ook groter worden. Om de populatie van wilde zalm te beschermen is de meeste Atlantische zalm tegenwoordig afkomstig van kwekerijen. Het visvlees van de Schotse zalm is iets donkerder van kleur vergeleken met Noorse zalm. Zalm is één van de bekendste vissoorten en is gelieft vanwege de gezonde vetten, mineralen en vitaminen. Het is onder andere goed voor je hart, bloedvaten, ogen, haar, huid en spieren, zalm verlaagt je cholesterol en helpt tegen dementie. Gerookte zalm bevat ook omega 3, dit heeft ontstekingsremmende effecten. Nadat de zalm wordt gefileerd, wordt deze ambachtelijk met zogenaamd “fingerspitzengefühl” gezouten met een combinatie van zout, suiker en gebufferd. Het koud roken wordt uitgevoerd door het product 7 uur lang telkens een beetje op te warmen op een temperatuur van 28ºC en dit weer laten afkoelen. Het laatste half uur gaat de rook eroverheen. Na het koud roken en terug koelen kan de filet nog gesneden worden. De koud gerookte zalmfilet kan in lange, korte of rechtop gesneden plakken, eventueel op vast gewicht, geproduceerd worden. Het kan ook gesnipperd worden. Koud gerookte zalm wordt veelal gebruikt voor het beleggen van broodjes, toast, salades en in wraps, tartaar of sushi. Ingrediënten die koud gerookte zalm complimenteren zijn onder andere avocado, ei, wasabi, dille, bieslook en roomkaas.
Ingrediënten

ZALM, zout, suiker, gebufferd azijn (conserverend ingrediënt), rook

Voedingswaarden
Per 100g/100ml
Energie968 kJ / 232 kcal
Vetten15,7 g
waarvan verzadigde vetzuren3 g
Koolhydraten0,5 g
waarvan suikers0,5 g
Eiwitten22,8 g
Zout2,5 g
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag