Teboza: Specialist in het telen, verpakken en bewerken van verse asperges

Teboza heeft zich gespecialiseerd in het telen, verpakken en bewerken van verse witte en groene asperges. Ons productieproces gaat uit van de wensen van onze klant en is gericht op een efficiënte, voedselveilige en snelle verwerking van de asperges. Asperges die 's morgens zijn geoogst, worden ’s middags geleverd bij Hocras! Onze moderne geautomatiseerde verpakkingslijnen maken Teboza slagvaardig. We kunnen daardoor versheid garanderen en we kunnen altijd inspelen op seizoensinvloeden. Het teelt-, verpakkings- en bewerkingsproces van Teboza voldoet aan alle verplichtingen en eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Het Teboza kwaliteitssysteem is toonaangevend in de aspergesector.

 

Vers assortiment Teboza

De teelt van asperges is al ruim 75 jaar een belangrijke pijler onder ons bedrijf. Door de krachten te bundelen met geselecteerde aspergetelers, zijn wij in staat kwalitatief hoogwaardige en op en top verse asperges te leveren. Daarbij zijn de wensen van de klant altijd leidend.

Door de krachten te bundelen met geselecteerde aspergetelers, zijn wij in staat kwalitatief hoogwaardige en op en top verse asperges te leveren. Daarbij zijn de wensen van de klant altijd leidend.

Witte asperges: klassiek en verfijnd, maar ook gemakkelijk en verassend
Witte asperges zijn jonge ondergrondse scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen met een witte kleur. Een goede witte asperge heeft een stevig en gesloten kopje. Witte asperges hebben een milde smaak en een verfijnde textuur. De witte asperges zijn op het veld afgedekt met zand, zodat ze geen zonlicht krijgen. Hierdoor blijven de asperges wit van kleur. De witte asperges moeten precies op het juiste moment gestoken worden, want zodra het kopje boven de grond steekt is er kans dat de stengel verkleurd.

 

Groene asperges: veelzijdig en vol van smaak
Groene asperges zijn de bovengrondse jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen en hebben een lichtgroene kleur. Het topje van de groene aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten. De groene asperge heeft van alle asperge variëteiten de meest volle smaak, daardoor zijn ze veelzijdig in gebruik. Nog een voordeel van groene asperges ten opzichte van witte asperges is het feit dat ze niet geschild hoeven te worden.

 

Paarse asperges: mild en verfijnd van smaak
Paarse asperges zijn net als als de groene asperges jonge scheuten van een aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen met een paarse kleur. Het topje van de aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten. De smaak van paarse asperges is mild en verfijnd. Door het hogere suikergehalte zijn deze asperges iets zoeter van smaak.

Geschilde asperges

De asperge is een super lekkere en makkelijk te bereiden groente die consumenten in steeds meer gerechten toepassen. Teboza maakt het uw klanten nog makkelijker door de asperges geschild aan te leveren. Professionele schilmachines zorgen ervoor dat de asperges perfect geschild zijn en zo de pan in kunnen. Lekker makkelijk!

 

Het hele jaar (h)eerlijke asperges!

Teboza staat al decennialang bekend als dé aspergespecialist tijdens het Europese aspergeseizoen. De reden hiervoor is dat wij als enig bedrijf actief zijn in de complete asperge-keten. Van het zaadje bij de ontwikkeling van nieuwe aspergerassen, via het kweken van aspergeplanten, tot het telen en verwerken van verse asperges.

Door de unieke combinatie van activiteiten in ons bedrijf hebben wij een wereldwijd netwerk opgebouwd met professionele en betrouwbare aspergetelers. Met onze kennis van de wereldwijde markt zijn wij - beter dan wie dan ook - in staat om zorg te dragen voor het assortiment rondom asperges, ook buiten het Europese seizoen.

Uitgelichte producten

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ik heb eenvraag