Terras & BBQ

Het barbecue seizoen staat weer voor de deur! Al kan barbecueën uiteraard het hele jaar door. Van smaakvolle dry rubs tot een culinaire burger. Het experimenteren op de grill heeft laten zien dat het mogelijk is om met veel meer producten te barbecueën zoals het grillen van groenten en pizza.

Een andere trend is low & slow in plaats van hot & fast. Het vlees word dan op een lage temperatuur lang gegaard. Hiervoor breekt het bindweefsel in het vlees langzaam af en word het vlees extra mals. Een Kamado barbecue is ideaal voor slow cooking. Deze barbecue's zijn van keramiek, wat al eeuwen lang word gebruikt als hulpmiddel tijdens het koken. Keramiek houd de warmte langer vast en daardoor kook je langer op een constante temperatuur.


Gebruik een rookoven om een heerlijke rooksmaak mee te geven aan het vlees of vis. Van elektrische rookovens waarmee geëxpirimenteerd kan worden met houtsnippers en rookmot, voor een aromatische smaak beleving. Tot digitale rookovens met het gebruik van briketten of houtskool. De temperatuur word gecontroleerd en bijgehouden via een smartphone, wat zorgt voor perfecte resultaten.

Uitgelichte artikelen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

BBQ recepten

Ik heb eenvraag