Verschillende soorten gevogelte

Onze afdeling wild en gevogelte biedt het hele jaar door een uitgebreid assortiment dat dagelijks vers wordt aangevoerd. Tijdens het wildseizoen wordt dit assortiment uitgebreid met vele specialiteiten.

Grouse
De grouse of Schotse sneeuwhoen is familie van de fazant en heeft een gewicht van 550 tot 700 gram. Ze zijn afkomstig uit Engeland, Schotland en Ierland, waar ze leven op berghellingen, dennenbossen en heide en zich hoofdzakelijk voeden met heideplantjes, bloemen en bessen.

 

Smaak
De vleeskleur varieert van licht- naar donkerrood en heeft een kruidige, uitgesproken wildsmaak. De structuur van het vlees en waar ze zich mee gevoed hebben bepalen de uiteindelijke delicate smaak. Het vlees van de grouse is goed te combineren met witte druiven en peterselie. 

Alle wild- en gevogelteproducten hebben een track en trace codering. Zo weten we precies welke weg het product heeft afgelegd, van jager tot aan de eindgebruiker.

Roodpootpatrijs
Vanaf 1 september vind je de roodpootpatrijs weer in ons assortiment, waarvan de meeste uit Engeland en Schotland komen. In Nederland komen patrijzen nog wel voor, maar vanwege schaalvergroting in de landbouw is de patrijs zeldzaam geworden en is de jacht erop al jaren gesloten.

Smaak
Het vlees van de roodpootpatrijs is licht rood en heeft een fijne, milde wildsmaak. De milde smaak van de roodpootpatrijs is heerlijk te combineren met zuurkool, knolselderij, koolraap, paddenstoelen, cranberry’s, zoete vruchten in sauzen en compotes, spek en hazelnoot.


Polderhoen

De Polderhoen is 100% biologisch en leeft dier- en milieuvriendelijk in de Flevopolder. De kuikens worden grootgebracht in kleinschalige stallen met buitenuitloop. De dieren krijgen speciaal biologisch voer, dat rijk is aan kruiden en granen, zonder toevoegingen van groeibevorderaars en antibiotica. Ze hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo met een minimale belasting voor het milieu. Hierdoor zijn ze vitaal en vrij van stress, wat zich vertaalt in een grotere kip dan de ‘fabriekskip’, met meer en vooral stevig vlees.

 

Smaak
Het stevige, ietwat rode vlees van deze scharrelkip heeft een ouderwets fijne smaak, en is een echte delicatesse!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Fazant
De jacht op fazant start in Nederland op 15 oktober, al is het aanbod vanuit Nederland gering. Om aan de vraag te voldoen importeren we daarom ook fazant uit Engeland, Schotland en Frankrijk Daar leven ze in uitgestrekte bossen heidegebieden met een gevarieerd voedselaanbod van planten, bessen en insecten, wat het vlees de zo kenmerkende smaak en kwaliteit geeft.

 

Smaak
Fazantenvlees heeft een aromatische en kruidige smaak. De leeftijd van de fazant bepaalt de kwaliteit van het vlees; de leeftijd herken je aan de buigzaamheid van het borstbeen en aan de minder of meer sterk ontwikkelde sporen aan de poten. Het vlees van een fazantenhen is fijner van structuur dan die van een haan. Fazanten vlees kan je goed combineren met de volgende producten: groene kool, spitskool, zuurkool, spruitem, knolselderij, witlof, sinaasappel, appel en cider.

Houtduif
Het officiële jachtseizoen van de houtduif (ook wel wilde duif of bosduif genoemd) start 15 januari. Dankzij de overvloed aan voedsel is de kwaliteit en smaak dan op z’n best. Zodra de duif aan het eind van het jachtseizoen schaarser wordt, starten we met de import vanuit Engeland, waardoor houtduif het hele jaar bij Hocras verkrijgbaar is.

Smaak
Wilde houtduif is een echte delicatesse. Het donkere vlees is compact, mals en heeft een uitgesproken geur en aardse smaak. Hoe jonger de duif, hoe malser en lekkerder. Houtduif kan je combineren met vijgen, pruimen, abrikozen, zoete aardappel, spinazie, kool, rode biet, knoflook, steranijs, ganzenlever, amandel, gember.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wilde gans
Wilde gans is echt scharrelvlees: uit de vrije natuur, zonder toevoegingen en met een natuurlijke, eigen smaak. Ganzenvlees past bij de vraag naar streekproducten en verantwoord eten.

 

Smaak
Het vlees van ganzen is donker, dieprood van kleur en is stevig en fijndradig. De bewegingsvrijheid op land en in het water en het veelzijdige voedsel dat ze daar vinden maakt hun vlees mager en smaakvol; vergelijkbaar met wilde eend, maar dan iets krachtiger. Rode kool, pastinaak, paddenstoelen, compotes en chutneys van fruit, dadel, appel en gember zijn heerlijk om te combineren met het vlees van de wilde gans.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gildehoen
Gildehoen is duurzaam geproduceerd kippenvlees voor de bewuste consument. Het is een puur Hollands product, dat gezond, zeer smaakvol en ook nog eens minder milieubelastend is. De kippen hebben de ruimte en zijn volledig antibioticavrij, waardoor het vlees een ouderwets lekkere smaak heeft.

 

Bij het Gildehoenlabel staat het welzijn van de dieren voorop. De kippen groeien daarom op in stallen met stro, waar ze alle ruimte hebben om te scharrelen, met natuurlijk licht voor een normaal dag- en nachtritme. Ze hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Dit voer is 100% plantaardig met veel graan en bevat geen groeibevorderaars. Het sterke Hubbard-ras en de ruimte in de stallen levert vitale en sterke kippen op.


Smaak
Ouderwets lekkere kip; echte kip met de volle smaak uit grootmoeders tijd. Het proeven is meer dan waard.

Wilde eend

Wilde eend is een natuurproduct met een grote culinaire reputatie. De eenden zijn constant in beweging en op zoek naar voedsel, dat voornamelijk bestaat uit gras, wieren, waterplanten en kroos maar ze eten ook graan, peulvruchten, wormen en insecten. Het seizoen van zowel wilde als kooi-eend loopt van 15 augustus tot 31 januari. Qua smaak is er geen verschil tussen beide. Een wilde eend wordt geschoten en kan door de hagel botbreuken hebben en het vlees kan hagel bevatten. Dit is niet het geval bij een kooi-eend: die wordt in de lokvijver handmatig gevangen en gedood. De wilde eenden in ons assortiment komen voornamelijk uit Nederland.

 

Smaak

Het vlees van wilde eend is stevig en dankzij het vele bewegen is het goed doorbloed, wat het een rode tot donkerrode kleur geeft. Vergeleken met een tamme eend is het vlees van een wilde eend magerder, fijner van structuur en heeft het meer smaak. De voeding geeft het vlees een krachtige, aromatische en volle smaak. Door de specifieke smaak heeft het vlees niet veel garnituur nodig. Kortgebakken paddenstoelen, gekaramelliseerde worteltjes, kool, diverse Chinese specerijen, sojasaus, uitjes, kersen, sinaas-appelsaus, gebakken peer of appel, pruimen zijn lekkere garnituren om bij de wilde eend te serveren. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

 

Poulet Noir Label Rouge
Het Franse Label Rouge is hét keurmerk voor diervriendelijke producten. Label Rouge kippen groeien duurzaam en milieuvriendelijk op. Poulet Noir heeft het Franse keurmerk Label Rouge, wat staat voor een langzaam groeiend pluimveeras met een superieure kwaliteit. De kippen zijn langzaam groeiende, speciaal geselecteerde rassen, bijvoorbeeld de poulet noir; een zwarte kip met opvallende zwarte poten. De dieren leven op kleinschalige pluimveehouderijen in ruime stallen met een vrije uitloop. Hun voeding bestaat uit tenminste 75% graan. Waar standaardpluimvee al na 42 dagen wordt geslacht heeft het Label Rouge pluimvee minimaal 81 dagen om op te groeien. Deze productiemethode is uniek in de wereld en levert vlees zonder toevoegingen met meer smaak op.

 

Smaak
Ten opzichte van ‘fabriekskippen’ heeft het vlees een betere structuur, met minder vocht, meer eiwitten en een lager vet- en natriumgehalte. Het vetlaagje onder de huid geeft een authentieke en traditioneel lekkere smaak.

Ga verder of terug naar

Wild en wijn

Wilde wijnen

Wild

Ik heb eenvraag