Verschillende soorten wild

Onze afdeling wild en gevogelte biedt het jaar door een uitgebreid assortiment dat dagelijks vers wordt aangevoerd. Tijdens het wildseizoen wordt dit assortiment uitgebreid met vele specialiteiten.

Door onze jarenlange expertise en nauwe samenwerking met jagers en leveranciers wordt er ieder jaar een mooi en breed assortiment wild en gevogelte samengesteld. Hierin is wild uit de hele wereld te vinden, van dichtbij huis tot internationale import. We bieden een uitgebreide sortering aan, van haarwild en grof wild tot wild gevogelte. De producten worden door onze eigen specialisten gefileerd, ontbeend, geportioneerd of panklaar gemaakt.

Haas
Omdat hazen zich veelal in weilanden en open veld bevinden, is het noodzakelijk dat het vee op stal staat voordat de jacht begint. Hazen leven niet alleen in (half) open velden maar ook aan de randen van bossen, daar halen ze hun eten vandaan: grassen, kruiden, landbouwgewassen, paddenstoelen en bessen. Volle hazen worden volledig aangevoerd uit Nederland. Om de haas te allen tijde voor ieder beschikbaar te houden is er in het wildseizoen ook import uit Argentinië.

 

Smaak en smaakcombinatie
Hazenvlees heeft een fijne structuur en een onderscheidende, uitgesproken en wat zoetige wildsmaak. Bij hazenvlees zijn rode biet, groene kool, druif, kastanje, gerookt spek, laurier, steranijs en trappistenbier erg lekker!

 

Konijn
In hun natuurlijke leefomgeving eten konijnen met name hooi, grassen en bladgroenten. Wij hebben zowel wild als tam konijn in ons assortiment. De wilde konijnen komen uit Nederland en Frankrijk.

Door onze jarenlange expertise en nauwe samenwerking met jagers en leveranciers wordt er ieder jaar een mooi en breed assortiment wild en gevogelte samengesteld. 

Smaak en smaakcombinaties

Konijn heeft delicaat, sappig vlees met een fijne smaak en bevat weinig vet en calorieën, waardoor dit vlees perfect past bij de hedendaagse, lichte keuken. Het vlees van wild konijn is lichter rood dan van tam konijn. Het vlees is wat draderig en heeft een subtiele wildsmaak. Vooral in de herfst en winter heeft het wilde konijn meer smaak. 

Konijnen vlees kan je goed combineren met knolselderij, rode kool, spruitjes, venkel, rode biet, artisjok, zoete aardappel, pruimen, koffie en gember.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hert en ree
Tussen het vlees van hert en ree zijn grote verschillen. Allereerst is een hert een stuk groter en heeft het vlees een grovere draadstructuur, waardoor ook de smaak anders is dan ree. Ree heeft een fijnere structuur en daardoor een zachtere en delicate wildsmaak – dat maakt reeënvlees duurder dan hertenvlees.

 

Wild en kweekhert
Door de betrekkelijk kleine verkrijgbaarheid van hert uit Nederland leveren wij ook hert uit andere landen in Europa, waaronder Polen, Schotland, Engeland en Frankrijk. De herten leven in de vrije natuur en voeden zich met wat de natuur biedt. Naast wild hert hebben wij ook gefokt Nieuw-Zeelands hert in het assortiment; het zogenaamde kweekwild. Dit wild is het hele jaar door verkrijgbaar. Hier leven de herten in een omheind, maar uitgestrekt landschap, waar ze in alle vrijheid kunnen bewegen. In deze natuurlijke leefomgeving voeden ze zich uitsluitend met gras, waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is.

Smaak en smaakcombinaties

Hertenvlees is van nature vet- en cholesterolarm en licht verteerbaar. Eén à tweejarige wilde herten hebben het mooiste en meest malse vlees. Dankzij de grote bewegingsvrijheid is dit vlees goed doorbloed en heeft daardoor een bruinrode kleur met een mooie, volle smaak. Het vlees van wild hert is grover van structuur en heeft een sterkere wildsmaak dan gefokt hertenvlees, dat fijner van structuur en smaak is.

Hertenvlees is heerlijk te combineren met appel, peer, uien, knolselderij, pastinaak, rode biet, rode kool, zoete aardappel, cranberry’s, jeneverbes en rode wijn.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ree

De stand van reeën in Nederland is stijgende, maar toch kan het Nederlandse aanbod niet voldoen aan de vraag. Daarom wordt ree ook geïmporteerd uit andere Europese landen. Het vrouwtje, de reegeit, is van het mannetje, de bok, te onderscheiden door de witte vacht aan de achterzijde, ook wel de spiegel genoemd. Een ree wordt niet groter dan rond de 70 cm hoog. Ze zijn altijd op zoek naar rust en zijn alleen actief in de schemering van de vroege ochtend of de late avond. Het zijn echte lekkerbekken, die zich voeden met kruiden, bladeren, knoppen van bomen en gewassen.


Smaak en smaakcombinaties

De ree behoort tot het meest edele wild en hun vlees is zeer gewaardeerd. Het roodbruine vlees is fijn van structuur, mals en sappig, vooral tot een leeftijd van 2 à 3 jaar. Hun voeding is afhankelijk van het jaargetijde en dat heeft zijn weerspiegeling op de smaak. Het vlees mag niet te lang rijpen en hoeft ook niet te worden gemarineerd.

Appel, peer, uien, knolselderij, pastinaak, rode biet, rode kool, zoete aardappel, cranberry’s, jeneverbes en rode wijn zijn geschikte producten om te combineren met het vlees van de ree. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wild zwijn
De voorouder van onze varkens en ook wel everzwijn genoemd, is een populair stuk wild. Afhankelijk van leefgebied en leefomstandigheden kan een volwassen mannetje wel 300 kilo wegen en een vrouwtje rond de 200 kilo. Het zijn - kieskeurige - alleseters die zich al struinend door de bossen voeden met eikels, kastanjes, wortels, knollen, maar ook vruchten, kikkers en slangen. Het wild zwijn in ons assortiment is afkomstig uit diverse landen in Europa.

 

Smaak en smaakcombinaties
Het vlees van een wild zwijn is magerder dan varkensvlees en heeft, dankzij het rondscharrelen in de bossen en de gevarieerde voeding, een specifieke wildsmaak. Culinair gezien heeft een jong zwijn (marcassin) tussen de 6 maanden en 3 jaar oud het meest interessante vlees. Het vlees is dan zacht en verfijnd van smaak. Hoe ouder het dier is, hoe sterker de smaak van het vlees wordt. Vlees van oudere dieren smaakt nog beter als het gemarineerd is.

Het vlees van een wild zwijn is in combinatie met aardpeer, knolselderij, pastinaak, rode kool, spruitjes, paddenstoelen, peer, appel, cranberry’s, bessen en tijm zeer goed.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Wild en wijn

Wilde wijnen

Gevogelte

Ik heb eenvraag