Wentelteefje van suikerbrood met gemarineerde ananas, limoen sorbetijs en notencrumble
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
Ananas:
- 8 gr fijne suiker
- 3 gr kaneelpijpje
- 1 gr vanillestokje
- 1 gr steranijs
- 200 gr eetrijpe ananas
Wentelteefje:
- 400 gr suikerbrood
- 35 gr poedersuiker
- 4 gr kaneelpoeder
- 360 ml halfvolle melk
- 1 ei
Amaretto Schuim:
- 20 ml amarettosiroop
- 0,5 gr gemalen kardemom
- 120 ml oatdrink
- 40 ml gezoete slagroom
- 20 gr eiwit
Overig:
- 100 gr gemengde noten
- 120 ml limoen sorbetijs
- 12 gr poedersuiker
- 1/2 bakje atsina cress
- 80 gr bosbessen
Bereidingswijze
- Maak de ananas schoon en snij hem in de lengte in vieren. Meng alle ingrediënten en voeg water toe tot de ananas onder water staat. Breng het net niet aan de kook en laat het opstaan totdat de ananas beetgaar is. Laat het in het vocht afkoelen, snij de plakken op de gewenste grootte.
- Zet de oatdrink met de kardemompitten op en laat dit een half uur trekken (niet koken). Voeg de amaretto siroop toe en laat het afkoelen. Voeg vervolgens de slagroom en het eiwit toe en zeef het. Doe het schuim in een kidde en zet het in de koeling.
- Bruneer de noten 5 minuten in de oven op 180°C. Laat ze afkoelen en hak ze fijn.
- Meng met een garde de ingrediënten voor het wentelteefjesbeslag. Snij plakken van het brood en leg deze in het beslag. Bak de wentelteefjes in de koekenpan goudbruin. Steek het vervolgens uit in een rondje, snij doormidden en strooi er wat poedersuiker over.
- Snij de cress los van het bakje en was en droog de bosbessen.
Bordopmaak
- Strooi de notencrumble over het bord en verdeel hier drie halve wentelteefjes over.
- Strooi de bosbessen rondom en leg de ananas op de wentelteefjes.
- Spuit wat hoopjes kardemom-amarettoschuim tussen de wentelteefjes en steek hier een plukje cress in. Knijp als laatste een bolletje ijs en leg dit midden op het bord.
Bestel ingrediënten