Zeeuws mosselpannetje met groenten, tomaat en rode peper in witte wijn
4 couverts
10 minuten
Ingrediënten
Mosselpan:
- 3 kg super Zeeuwse bodemmosselen
- 800 gr mosselgroenten
- 8 gr verse knoflookteentjes
- 600 gr tomatenblokjes
- 20 gr rode peperpuree
- 20 gr koriander
- 200 ml Sauvignon Blanc
Brood:
- 1 st Turks brood
Boter:
- 180 gr kruidenboter
Bereidingswijze
- Was de mosselen en zet deze in een mosselpan op het vuur.
- Hak de knoflook en voeg dit met de tomatenblokjes en de rode peperpuree toe. Kook het geheel ca. 5 minuten totdat alle mosselen open zijn gaan staan.
- Hak de koriander en voeg dit op het laatste moment toe.
- Bak de pide in ca. 5 minuten af in de oven op 180°C. Laat het brood afkoelen en snij het vervolgens in gelijke stukken. Doe de kruidenboter in een schaaltje serveer dit naast het brood.
Bordopmaak
- Serveer de mosselen in de mosselpan en het brood op een houten plank met de kruidenboter.
Bestel ingrediënten