Asperges met gerookte zalm
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 2 kg asperges
- 50 gr roomboter
- 1 kg aardappelen
- 5 gr gehakte peterselie
- Peper/zout
- 500 gr gerookte zalm
- 4 takjes dille
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappels gaar. Voeg een klontje boter toe breng op smaak met peper en zout.
- Schil in de tussentijd de asperges. Snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm).
- Leg de asperges in een brede pan en zet ze onder water met koud water.
- Voeg een beetje zout en suiker toe en eventueel een goede klont roomboter.
- Bedek de asperges met een schone theedoek zodat ze niet gaan drijven.
- Zet de pan op het vuur en breng de asperges aan de kook.
- Zodra de asperges koken zet je het vuur laag en laat je de asperges nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken.
- Controleer of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken of haal met een vork 1 asperge eruit en laat deze balanceren op de vork. Buigt de asperge iets door dan zijn ze gaar.
- Schep de asperges net voor het serveren uit het vocht, laat goed uitlekken en serveer direct op een bord.
Bordopmaak
- Leg de asperges in het midden van het bord op elkaar en leg daar over sierlijk de gerookte zalm.
- Leg de gekookte aardappelen om de asperges heen met wat peterselie erover.
- Garneer het geheel af met een takje dille.
Bestel ingrediënten