Burrito bowl met rijst, vegetarisch gehakt en avocado
4 couverts
30 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 500 gr vegetarisch rul gehakt
- 50 gr tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 150 gr rijst
- 15 gr Toscaanse kruiden
- 2 st tomaat
- 425 gr zwarte bonen
- 50 gr guacamole
- 2 st sjalot
- 2 st avocado
- 12 st jalapeño schijfjes
- 50 gr veldsla
- 4 st tortillas
- 2 stengels bosui
- 70 gr creme fraîche
- 80 gr salsa
- 2 st rode peper
- 3 gr bieslook
Bereidingswijze
- Snipper de uien en houd de helft van de uien apart. Snipper de knoflook en zet deze aan met de uien in een brede pan.
- Nadat deze mooi glazig zijn geworden voeg je hier het gerulde gehakt aan toe. Voeg nu de tomaten puree en de Toscaanse kruidenmix toe en ontzuur de tomatenpuree. Voeg hier 15 centiliter water aan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout en de gesneden rode peper.
- Halveer de avocado's, verwijder de pit en haal het vlees uit de schil.
- Snijd de avocado in halve plakken en breng deze op smaak met zout en peper.
- Frituur de tortilla's in de frituurpan en houd de vellen onder de olie met een pollepel.
- Breng een pan water aan de kook en voeg hier de Toscaanse kruidenmix aan toe met een snufje zout. Wanneer het water goed op smaak is, kook je hier de rijst in af.
- Snijd de tomaat in blokjes en was de veldsla.
Bordopmaak
- Pak een diep bord en leg daar de gefrituurde tortilla in. Leg daar vervolgens de veldsla in.
- Vul de tortilla verder met de gekookte rijst, de bonen en de gesneden avocado.
- Leg aan de zijkanten de gesneden tomaat en het gerulde gehakt.
- Garneer het gerecht af met quenelle's creme fraîche, de salsa, jalapeños en bieslook. Leg bovenop de gesneden sjalot en serveer het gerecht.
Bestel ingrediënten