Chateau Amsterdam Piquette

Chateau Amsterdam Piquette

5,83 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Chateau Amsterdam Piquette
Merk
Wijnhuis
Chateau Amsterdam
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0870247
Nederland
Alcoholpercentage: 5,0%
Fruitig
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
CHATEAU AMSTERDAM Chateau is een Europese urban winery gevestigd in Amsterdam Noord. Opgericht door vader en zoon in 2017. Door samen te werken met boeren uit heel Europa brengen ze alle druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ze in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen, en de consument te verbinden tot de wondere wereld van wijn, midden in de stad met een ode aan de Europese natuur. EN DE DRUIVEN DAN? Chateau Amsterdam werkt alleen met zorgvuldig geselecteerd (biologisch) fruit van druiven partners door heel Europa. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen.   VIN DE L'EUROPE De kans is groot dat je nog niet van deze term hebt gehoord. En met een reden. Traditioneel worden wijnen geproduceerd waar de druiven groeien. Dit maakt het gemakkelijk om de regio, de druif en dus het type wijn te definiëren. Maar omdat Chateau Amsterdam een Europese urban winery is, maken zij wijnen op neutraal terrein. Onze druiven groeien van Slovenië tot Spanje, van Duitsland tot Italië. Dus, hoe definieer je een wijn met zoveel diversiteit in herkomst? Juist: je claimt een term. Een term die vrij is van regels of voorschriften, een term die Europa in één fles verbindt: een Vin de l'Europe.     Verfrissend, laag in alcohol, met een lekker bubbeltje en volledig circulair gemaakt. En voor ons als wijnmakers de ontdekking van de eeuw. Piquette is dé perfecte zomerdrank. Piquette wordt gemaakt van druivenschillen die overblijven na de wijnproductie. Europese wetgeving bepaalt dat je dit niet mag upcyclen naar iets lekkers. Dat is niet meer van deze tijd, dus heeft Chateau Amsterdam er een heerlijk drankje van gemaakt: Piquette d'Amsterdam - de verboden zomerdrank.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag