Chateau Miraval Provence Rosé Magnum

Chateau Miraval Provence Rosé Magnum

45,09 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Eerst mogelijke leverdatum 30-03-2023
Dit artikel wordt voor jou besteld. Bij de eerst volgende bestelling wordt dit artikel meegeleverd.
Chateau Miraval Provence Rosé Magnum
Merk
Wijnhuis
Chateau Miraval
Verkoopeenheid
Fles 150 Centiliter
Productnummer
0885593
Frankrijk - Provence
Grenache Noir
Alcoholpercentage: 1,3%
Fris
Fruitig
Elegant
Droog
Productomschrijving Wijnomschrijving
Van de Miraval Muse worden ieder jaar in totaal 2000 magnums gemaakt, waarvan er ongeveer 30 stuks beschikbaar zijn voor Nederland. De unieke fles is handgemaakt en deze wijn wordt alleen in magnum formaat gemaakt. De rosé is nu perfect op dronk, maar zal met de jaren zelfs nog verbeteren. Men adviseert een drinkvenster tot 2026.De Miraval Muse Rosé is gemaakt van biologisch geteelde druiven Grenache & Rolle, afkomstig van de 2 beste en oudste percelen van Miraval. Een uniek terroir met als resultaat de fijne expressie in deze Muse. Lagering heeft plaats gevonden in de zogenaamde 'concrete eggs' en volledig op zijn droessem (sur Lie) wat de complexiteit geeft aan deze topwijn. Château Miraval was vanaf 1970 van Jacques Loussier, jazzpianist en wijnliefhebber. Hij produceerde de Miraval rosé onder de naam Pink Floyd. Een aantal jaar geleden hebben Angelina Jolie en Brad Pitt Château Miraval voor een periode van drie jaar gehuurd. Inmiddels is in 2008 het Château gekocht door het Hollywood stel. De wijnkelder stamt uit begin 19de eeuw en is in de jaren '90 vernieuwd; de houten vaten rusten in de kelder van de oorspronkelijke boerderij (rond 1300) die in 1995 geheel werd gerenoveerd. De wijngaarden rondom het Château liggen tegen een helling op 350 meter hoogte, dat maakt de Miraval wijnen zo elegant en verfijnd. De rosé is het resultaat van een samenwerking tussen het Hollywood stel en de gerespecteerde wijnfamilie Perrin, een van de grootste en succesvolste wijnfamilies ter wereld. Ze zijn vooral vermaard om hun wereldklasse wijngoed Château de Beaucastel aan de Rhône. Hier komen kunst en kennis bij elkaar. En dat is precies wat de wijnen van Jolie-Pitt & Perrin weerspiegelen. Samen hebben zij grote plannen voor de toekomst in het maken van biologische wijnen.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag