Chateau Musar Rosé

Chateau Musar Rosé

30,07 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Chateau Musar Rosé
Merk
Wijnhuis
Chateau Musar
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890956
Libanon - Bekavallei
Merwah Obaideh
Alcoholpercentage: 12,0%
Krachtig
Elegant
Levendig
Droog
Intens
Productomschrijving Wijnomschrijving
Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. Eigenaar Serge Hochar, die in 1984 door het Engelse blad Decanter Magazine tot Winemaker of the Year is uitgeroepen, heeft overigens zijn wijnopleiding in Frankrijk genoten. De wijnen worden sindsdien tot dé wereldtop gerekend en ieder jaar weer raken toonaangevende chef-koks en sommeliers betoverd door de wijnen. De compositie van de blend wijzigt zich elk jaar afhankelijk van de oogstresultaten wat de Chateau Musar elk jaar een ander karakter en identiteit geeft. De kwaliteit blijft onveranderd hoogstaand, maar de smaak is elk jaar weer een verrassing. Ondanks de vaak respectabele leeftijd van sommige wijnen is de enorme vitaliteit één van de belangrijkste kenmerken. Het lijkt wel of veroudering een ondergeschikte rol speelt bij Musar. Maak de wijn ook ruim van te voren open zodat hij zich kan ontwikkelen en serveer iets onder kamertemperatuur. ROSE Chateau Musar Rosé is een stil en zacht eiken eerbetoon aan de 'blended' rosés van Champagne, een stijl waar Serge Hochar erg van geniet. Het wordt niet elk jaar gemaakt, omdat specifieke druivekwaliteiten vereist zijn om ervoor te zorgen dat de variëteiten in een elegante vorm combineren. In hun jeugd zijn de wijnen zalmroze van kleur, zacht, evenwichtig en fluweelzacht, met aroma's en smaken van perziken, peren, sinaasappels, grapefruit, amandelen, wilde kruiden en citrusbladeren. Ze ontwikkelen zachte, kruidige tonen en taankleurige tinten naarmate ze ouder worden.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag