Chateau Pape Clement Blanc Pessac-Leognan 2015

Chateau Pape Clement Blanc Pessac-Leognan 2015

142,50 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Uit assortiment
Chateau Pape Clement Blanc Pessac-Leognan 2015
Merk
Wijnhuis
Chateau Pape Clement
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0800012
Frankrijk - Bordeaux
Sauvignon Blanc Semillon Sauvignon Gris
Alcoholpercentage: 14,5%
Intens
Subtiel
Rijk
Houtgelagerd
Productomschrijving Wijnomschrijving
De geschiedenis van Château Pape Clément is een van de langste en boeiendste van alle Franse wijndomeinen. Pape Clément is een van de beste Grands Crus van Bordeaux en is gelegen in Pessac, in de Graves. Het is vernoemd naar zijn beroemde eigenaar Paus Clemens V. Bertrand de Goth, vanaf 1305 de eerste paus die zetelde in Avignon onder de naam Clemens V, werd aartsbisschop van Bordeaux in 1299 en ontving bij deze gelegenheid het bestaande wijngoed, dat hij daarna sterk uitbreidde. Clemens' pauselijke naam is de reden dat het château diezelfde naam erfde en de wijn een icoon werd. In de jaren '80 van de vorige eeuw nam Bernard Magrez, visionair en gepassioneerd wijnliefhebber, het kasteel over en maakte de reputatie zelfs nog groter. Bernard Magrez heeft alle mogelijke middelen ingezet om ervoor te zorgen dat het uitzonderlijke terroir van Pape Clément, dat de wijnen zo beroemd heeft gemaakt en de wijnen hun buitengewone finesse geeft, zo sterk mogelijk tot uiting blijft komen. De Pape Clement Blanc 2015 is een blend van 50% Sauvignon Blanc, 40% Sémillon en 10% Sauvignon Gris, gefermenteerd in 55% nieuwe en 45% één jaar oude eikenhouten vaten. Hij rijpte 16 maanden in vaten, waarbij de hele tijd op de fijne droesem werd doorgebracht.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag