Coquilles van de grill met teriyaki mirinsaus, rode peper en bosui
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 8 st coquilles
- 200 ml Mirin
- 100 ml soja saus
- 10 gr rietsuiker
- 1 st ui wit
- 20 gr gember
- 50 ml sake
- 4 tenen knoflook
- 1 st rode peper
- 3 gr maizena
- 4 stokjes sier prikkers
Bereidingswijze
- Breng de teriyaki aan de kook in een steelpan en voeg hier suiker en de mirin aan toe.
- Snijd de uien in kleine stukjes en snipper de knoflook. Snijd de rode peper ragfijn.
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook en peper toe aan het mengsel.
- Laat de saus op een laag vuur doorkoken en reduceer de saus tot twee derde.
- Haal de saus door een zeef heen.
- Maak de maïzena aan met de sake en bind hier de saus mee af.
- Maak de coquilles schoon door de sluitspier te verwijderen.
- Zout de coquilles aan beide kanten en rijg ze aan het stokje.
- Grill de coquilles om en om.
- Verwarm de teriyaki saus.
Bordopmaak
- Lak de coquilles af met de teriyaki mirinsaus.
- Leg de spiesjes op een bordje en garneer af met gesneden rode peper en bosui.
Bestel ingrediënten