Cremaschi Furlotti Reserva Carmenere

Cremaschi Furlotti Reserva Carmenere

7,44 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Cremaschi Furlotti Reserva Carmenere
Merk
Wijnhuis
Cremaschi Furlotti
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0891706
Chili - Maule
Carménère
Alcoholpercentage: 13,0%
Krachtig
Rond
Vol
Zacht
Houtgelagerd
Duurzaam
Boervriendelijk
Vegan
Productomschrijving Wijnomschrijving
De wijntraditie van Cremashi Furlotti begint in Italië maar gaat als snel door naar Amerika. Angel Furlotti, de overgrootvader van de huidige generatie, emigreerde in 1889 naar het beloofde land. Vier generaties later en meer dan 130 jaar van vele verhalen om te onthouden, wordt deze meer dan honderdjarige traditie voortgezet in de Loncomilla-vallei in Chili. Cremaschi Furlotti is tot op de dag van vandaag een echt familiebedrijf die zelf ook de wijnmakerij beheren. Hun rijke traditie, bevoorrechte positie in de natuur en de passie van hun mensen zijn het belangrijkste element om een unieke wijn met karakter te produceren. Momenteel zijn er 3 generaties tegelijk actief aan het werk bij dit mooie, biodynamische en duurzame wijnhuis. Bij deze Carménère Reserva gaan ze uiterst zorgvuldig te werk. De druiven worden met uiterste precisie geselecteerd voordat deze geperst worden. De wijn rijpt voor 50% op Frans eiken vaten waarvan 50% op nieuwe vaten ligt, 25% 1jaar oude vaten en 25% op 2 jaar oude vaten. Dit zorgt voor een zeer delicate houtrijping die de wijn net genoeg kracht en body mee geeft. De Carménère Reserva van dit wijnhuis heeft een prachtige, helderrode kleur met paarse tonen erin. In de neus zijn mooie aroma's te vinden van zwarte bessen, pruimen, zachte kruiden en verfijnde hinten van hout. In de mond is de wijn een harmonieuze explosie van zacht, rijp fruit en specerijen. De wijn is vol, rond, fruitig en heeft een verrassende, complexe afdronk. Goed te combineren bij stoofpotten, gegrild vlees of mooie zacht gerijpte kazen.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag