Domaine Du Causse D'arboras 320 Blanc

Domaine Du Causse D'arboras 320 Blanc

24,32 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Op voorraad
Domaine Du Causse D'arboras 320 Blanc
Merk
Wijnhuis
Domaine Du Causse
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0840464
Frankrijk - Languedoc
Marsanne Roussanne Vermentino
Alcoholpercentage: 13,5%
Krachtig
Rond
Droog
Intens
Rijk
Duurzaam
Biologisch
Productomschrijving Wijnomschrijving
Het domein ligt in Arboras, een klein middeleeuws dorpje met 75 inwoners in het zuiden van Frankrijk. Op 320 meter boven zeeniveau, zit je hier op het hoogste punt van de Hérault-vallei. De wijnstokken van het landgoed gedijen op een plateau van kalksteenscherven tussen de hoogste en meest noordelijke wijngaarden van de Languedoc. Deze hoogte, gecombineerd met de continentale invloed van de Larzac, veroorzaakt een zeer lange rijpingscyclus. Het maakt het dus mogelijk om de rijkdom aan suikers van de druiven en optimale rijpheid op het gebied van kleur, tannines en aroma's te synchroniseren. Normaliter worden er hier alleen maar rode wijnen gemaakt. De AOP staat dan ook het maken van witte wijnen niet toe, daarom is deze wijn gelabeld onder de naam 'vin de france'. Het is een blend van 40% Vermentino, 30% Marsanne en 30% Roussanne. De wijn ondergaat een malolactische omzetting in grote eikenhouten vaten van 600 liter die licht gebrand zijn. Het eindresultaat is elegant, aromatisch, rijk, krachtig en levendig. In de neus tonen van witte bloemen, honing, exotisch fruit en hazelnoot. Per jaar worden er maar 1200 flessen van deze wijn geproduceerd.
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag